Kultúra

Leölt őzzel pózoltak a gyerekek a polgári Gyermek Vadásznapon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 19. 20:00

Légfegyverrel és íjjal is tanultak lőni a gyerekek a polgári gyermek vadásznapon, majd egy elejtett őzzel csoportkép is készült.

A Reddit /hungary csoportjában osztottak meg pénteken egy fotót, amin nagyjából 45 gyerek látható felnőttek, vadászok társaságában, előttük pedig egy elejtett őz. A kép csütörtökön készült a Hajdú-Bihar megyei Polgáron, a 6-14 éves korosztálynak szervezett Gyermek Vadásznapon. 


Az Országos Magyar Vadászkamara és a Hortobágyi Nemzeti Park által is támogatott Gyermek Vadásznapon a program szerint volt többek között

  • több szakmai előadás is a csodálatos természetről, a 2024-es év állatairól és növényeiről,
  • trófeabemutató,
  • gyógyult madarak szabadon engedése a Hortobágyi Madárkórház jóvoltából,
  • légfegyver és íjászati ismeretek elsajátítása,
  • terítéken őz, végtisztelet megadása kürtjelekkel,
  • vadászkutya- és ragadozómadár-bemutató.


A város Facebook-oldalán megosztottak egy YouTube-ra föltöltött videót is, ami két és fél percben foglalja össze, hogy mi minden történt a helyi kempingben tartott rendezvényen. A helyi rendezvényszervező cég által készített videón egyebek mellett látható, ahogy íjjal lőnek gyerekek róka, vaddisznó és medve formájú célpontokra:


A reddites fórumon sokan döbbenetüknek adtak hangot, hogy miért van szükség 6-14 éves gyerekeknek állatok megölését tanítani, megölt állattal pózolni. A legtöbb upvote-ot kapott komment így szól:

– Anya, nézd de cuki az őzike! – mondta a csillogó szemmel a nyolc éves Panna az anyukájának. Majd vállához emelte vadászpuskáját és belenézett a távcsőbe. A célkeresztbe befogta a mit sem sejtő állat szívét, visszatartotta a levegőt, ahogy a vadász bácsi tanította a táborban és meghúzta a ravaszt. Az állat holtan esett össze. Panna anyukájának büszkeség töltötte el a szívét. Bárcsak látná ezt Semjén Zsolt, gondolta magában az anya és szégyenlősen kitörölgette a felgyülemlett könnycseppeket a szeméből.

#Kultúra#polgár#vadászat#gyermek vadásznap

Címlapról ajánljuk