Kultúra

Íme 18 videóklip, amiben meglepő színészi cameókkal találkozhatunk

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. június 7. 20:56

Zenésznek lenni nem egyszerű feladat. Ahhoz, hogy minél több embert érhessenek el dalaikkal, mindent be kell vetniük. Ilyen húzás például, amikor a videóklipjeikben hírességek tűnnek fel. Összegyűjtöttük az utóbbi évek legemlékezetesebb klipjeit, amelyekben olyan sztárok a főszereplők, akikről sosem gondoltuk volna, hogy elvállalnak egy ilyen felkérést.

A legújabb ilyen klip-kollaboráció Sabrina Carpenter Please Please Please videóklipjében látható, amelyben szerelmét és bűntársát a Saltburnből ismert Barry Keoghan alakítja, A színészről már az idei Grammy-gála alatt felreppent a pletyka, hogy a való életben is egy párt alkot az énekesnővel. Azonban nem ő az első vagy éppen utolsó színész, aki cameózott egyet.

Ed Sheeran és Rupert Grint

2011-ben mindenki felkapta a fejét, amikor a brit előadó Lego House című videójában a Harry Potter-széria Ron Weasley-je, Rupert Grint játszotta a főszerepet. A videót nézve először mindenki arra gondolhatott, hogy Grint az énekes bőrébe bújt, azonban a történet vége felé haladva kiderül, hogy csak egy megszállott rajongó…

Show Club és Daniel Radcliffe

A Slow Club nevű sheffieldi indie folk-rock duó 2012-es Beginners című számának videoklipjében Daniel Radcliffe vállalta a főszerepet. Radcliffe egy, a magát a sárga földig leivó férfit játszott, ami akkoriban nagyban elütött korábban ismert Harry Potter szerepétől. A színész azonban örömmel vett részt a forgatáson, mivel kimondottan szereti az együttes zenéjét. Olyannyira, hogy később személyesen készített interjút a duóval.

Mumford & Sons és Idris Elba

Az együttes 2012-es dalában, a Lover Of The Lightban Idris Elba egy olyan férfi szerepébe bújt, aki az élet legapróbb örömeit is igyekszik kiélvezni. Amikor kilép házából, csak akkor válik egyértelművé, hogy vak, és úgy döntött, hogy kutyája és botja nélkül vág neki a világnak.

David Bowie, Gary Oldman és Marion Cotillard

David Bowie köztudottan szerette megbotránkoztatni közönségét. The Next Day című 2013-as dalának videójában Gary Oldman öltötte magára a bűnbe eső pap szerepét, aki a prostituáltat játszó Marion Cotillarddal táncolt egy bárban, míg Bowie prófétaként énekelt a háttérben. A videót megjelenése után két órával letiltotta a YouTube, amit később feloldottak.

Paul McCartney és mindenki, akit csak ismer

Paul McCartney-t senkinek nem kell bemutatni. A legendás zenész 2013-ban Queenie Eye című dalához kérte híres ismerősei segítségét. Egy felvételhez készülve, egyedül ült le zongorájához, de a dal előrehaladtával egyre több híresség csatlakozott be mellé, hogy meghallgassák, mit játszik. A hírességek közé tartozik Johnny Depp, Jeremy Irons, Chris Pine, Jude Law, Sean Penn, Alice Eve, James Corden, Meryl Streep, Tracey Ullman, Howard Long, Kate Moss, Lily Cole és Laura Bailey.

Sia és Shia LaBeouf

Sia 2015-ös Elastic Heart című videójában szokatlan párossal találkozhattunk. A fiatal Maddie Ziegler, aki az énekesnő több klipjében is szerepelt Shia LaBeouffal táncolt együtt egy ketrecbe zárva. Az interneten nagy port kavart a videóklip, sokan lázadtak a nagy korkülönbség ellenére együtt előadó páros ellen. Ám később Sia egy nyilatkozatában megmagyarázta, hogy a két szereplő az énekesnő különböző verzióit reprezentálták, nem pedig egy szerelmespárt.

Jenny lewis és Kristen Stewart, Brie Larson, Anne Hathaway

Jenny Lewis 2014-es, Just One Of The Guys videóklipjében Kristen Stewart, Brie Larson és Anne Hathaway kísérték az énekesnőt különböző hangszereken. Egy humoros fordulat folytán azonban megjelent férfi személyiségük is, ami a videó alapján Kristen Stewartnak kimondottan tetszetős szerep volt.

One Direction és Danny DeVito

A 2010-es évek elejét uraló fiú banda 2014-ben adta kis a Steal My Girl című számukhoz tartozó videóklipjüket. A videóban a srácok épp egy forgatásra készülnek, akikhez megérkezik a szigorú rendező, akit nem más alakít, mint maga Danny DeVito.

Carly Rae Jepsen és Tom Hanks

Carly Rae Jepsen 2015-ös dalában, az I Really Like You-ban Tom Hanks kedélyesen sétált végig New Yorkon a dalszöveget énekelve, hogy részt vegyen az énekesnő videójának forgatásán. A legendás színésszel először egy évvel a forgatás előtt találkozott az énekesnő, amikor menedzsere esküvőjén vett részt.

Taylor Swift és sztárbarátnői

Az énekesnő akciójelenetekkel telepakolt 2015-ös Bad Blood című számában csak úgy nyüzsögtek a sztárok. A kémet játszó Taylor Swift fő ellenfelét Selena Gomez alakította. Mellettük még rengeteg ismerős arc tűnt fel: Lena Dunham, Hailee Steinfeld, Serayah, Gigi Hadid, Ellie Goulding, Martha Hunt, Cara Delevingne, Zendaya, Hayley Williams, Lily Aldridge, Karlie Kloss, Jessica Alba, Mariska Hargitay, Ellen Pompeo és Cindy Crawford.

Beyoncé és Zendaya

Zendaya nemcsak Taylor Swift figyelmét keltette fel. Beyoncé 2016-os Lemonade című albumának videójában is megjelent. Mellette még olyan hírességek is szerepeltek a világsztár videóiban, mint Jay-Z, Halle Bailey, Amandla Stenberg, Winnie Harlow, csak hogy párat említsünk.

Mudcrutch és Anthony Hopkins

A Mudcrutch 2016-os I Forgive It All című számához különleges videóklip készült. Az archív videókkal vegyített modern, fekete-fehér Los Angelesről készült felvételeken Anthony Hopkins történetét követhetjük végig, ahogy nosztalgiázva végig járja a várost.

Charli XCX és a fiúk

2017-ben jelent meg Charli XCX Boys című dala, amiben a dal címéhez illően csak úgy hemzsegtek a férfi hírességek. Joe Jonas, Charlie Puth, Stormzy, Wiz Khalifa, Tinie Tempah, will.i.am, Jay Park és még Khalid is feltűnt mellette.

Machine Gun Kelly és Megan Fox

A 2000-es évek szupersztárja 2020-ban sem hazudtolta meg magát, Machine Gun Kelly Bloody Valentine című dalához készült klipjében mutatta meg, hogy mennyire elképesztő. Megan Fox vonzerejét nemcsak a rajongói ismerték el, Machine Gun Kellyvel négy éven keresztül egy párt alkottak.

Justin Bieber és Diane Keaton

Nem is gondolná az ember, de Diane Keaton hatalmas Justin Bieber rajongó, ezért is vállalta el, hogy az énekes 2021-es Ghost című videóklipjében szerepeljen. A történetben Keaton Bieber édesanyját alakítja, aki elveszti férjét, és fia segít neki ismét talpra állni.

Rolling Stones és Sydney Sweeney

A Rolling Stones egyik legújabb, 2023-ban kiadott Angry című dalához készült videójukban Sydney Sweeney tombol egy cabrióban utazva, miközben Los Angeles hirdetőtábláin a Rolling Stones ikonikus pillanatai idéződnek fel.

Meghan Trainor és Kris Jenner

Meghan Trainor 2023-ban kiadott Mother című dalában Kris Jenner, a Kardashian család ikonikus édesanyja. táncolt és énekelt együtt az énekesnővel.


Nyitókép: Getty Images

#Kultúra#zene#Videó#videóklip#híresség#Cameo#anthony hopkins#anne hathaway#diane keaton#taylor swift#justin bieber#idris elba#beyoncé#katy perry#rolling stones#sydney sweeney#sabrina carpenter#ed sheeran#daniel radcliffe#rupert grint#selena gomez#meghan trainor#megan fox#carly rae jepsen#tom hanks

Címlapról ajánljuk