Kultúra

Új rekord: elképesztő összeget adtak egy első Superman-képregényért

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 6. 6:36

A Heritage Auctions árverésén hatmillió dollárt adott valaki az Action Comics 1. számáért, amiben először bukkant fel Superman figurája.

 

Hatmillió dollárt, azaz nagyjából 2,16 milliárd forintot adott valaki a Heritage Auctions csütörtöki árverésén a világ egyik legritkább, a gyűjtők Szent Gráljának tartott képregényének egyik kivételesen szép állapotú példányáért. A szóban forgó képregény a DC által kiadott Action Comics 1938-ban megjelent első száma, amiben először bukkant fel Superman figurája.

Ezzel megdőlt a korábbi rekord, amit szintén a Heritage Auctions tartott: korábban ugyanennek a számnak egy másik példánya 5,3 millió dollárért cserélt gazdát.

A Jerry Siegel által írt és Joe Shuster által rajzolt, tízcentes füzetet a szakértők a világ legfontosabb és legnagyobb hatású képregényének tartják, a szuperhősök legfontosabbikának színrelépése miatt. A képregényben látható és olvasható Superman eredettörténete, a szuperképességekkel bíró földönkívüli lényé, akit gyerekként a Földre küldtek, hogy megmeneküljön a szülőbolygóját fenyegető katasztrófától, és aki felnőve az emberek bolygójának hős védelmezője, az igazság bajnoka, az Amerikai Álom megtestesítője lesz.

Új rekord: elképesztő összeget adtak az első Superman-képregényért
Kép: ha.com
Új rekord: elképesztő összeget adtak az első Superman-képregényért
Kép: ha.com

Az ikonikussá vált borítón maga az Acélember látható, amint bűnözők autóját játszi könnyedséggel felkapva harcol a rosszak ellen. A műfajteremtő képregény mérföldkőnek számít az amerikai popkultúrában, hatása megkérdőjelezhetetlen.

#Kultúra#aukció#árverés#képregény#superman#rekord

Címlapról ajánljuk