Kultúra

Ez lenne a Sátán kedvenc filmje? 666 666 dollár bevételt hozott vasárnap a Késő éjjel a Gonosszal című horrorfilm

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 25. 11:53

A Késő este a Gonosszal (Late Night With the Devil) című, kis költségvetésű, függetlenfilmes horrorfilm félelmetes bevételt ért el vasárnap: 666 666 dollárt fizettek érte a nézők szerte Amerikában.

Érdekesen alakultak a hétvégi mozibevételi számok az Egyesült Államokban, különös tekintettel a Késő este a Gonosszal (Late Night With the Devil) című, kis költségvetésű, függetlenfilmes horrorfilmre.

A Variety cikke szerint a március 22-én, pénteken bemutatott film a hatodik legnézettebb volt a hétvégén az amerikai mozikban, 1034 moziban vetítették, és összesen 2,8 millió dollárt kaszált vele az IFC Films stúdió – ezzel pedig a legjobb nyitóhétvégét produkálta a gyártónak.

A film vasárnapi bevétele egészen félelmetesen alakult:

összesen 666 666 dollár jött össze a jegybevételekből.

A 666 az újszövetségi írásokban a Gonosz, a Sátán száma:

Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.

– olvasható például a Károli Gáspár féle Bibliában, a János apostolnak mennyei jelenésekről való könyve 13. fejezetében.

A film egy 70-es évekbeli késő esti tévés talkshow élő adásáról szól, amibe a nézettsége felpumpálása érdekében halloween éjszakáján meghívnak egy állítólag ördög által megszállt lányt.


A film kezdeti fogadtatása elég jó, a Rotten Tomatoes filmkritikai oldalon 96 százalékon, az IMDB-n 7,5/10-es értékelésen áll.

Nyitókép: IFC films / YouTube

#Kultúra#mozi#film#sátán#ördög#gonosz#premier#Box office#nyitóhétvége

Címlapról ajánljuk