Kultúra

„Isten segítse ezt a két gyereket” – Bodrogi Gyula is megszólalt Vidnyánszky Attila lemondásáról

Mohos MátéMohos Máté

2023. november 13. 13:13

A Nemzeti Színház színésze nagyon megrendültnek látta az igazgatót.

„Beadta a lemondását a direktor úr, mivel ha az intézményében ilyen dolog előfordul, ez tulajdonképpen majdnem természetes” – mondta Bodrogi Gyula az rtl.hu-nak, a Nemzeti Színházban tartott a hétfői rendkívüli társulati ülés után.

Emlékeztetett, hogy már vizsgálják a balesetet. Azt mondta, hogy Vidnyánszkyt nagyon megrendültnek látta. „Gondoljon bele, ha maga a színházigazgató, és egy ilyen dolog történik a színpadon, az nagyon komoly”.

Hozzátette: „Tulajdonképpen mindenkit megrendít ez a baleset. Mert egy ilyen súlyos sérülés azért ritkán fordul elő” – mondta a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a József Attila Színház és a Vidám Színpad örökös tagja.

Az egyik gyógyulás hosszabb ideig tarthat, a másik rövidebb ideig. 

Azt is elmondta, hogy ő személyesen nem látta a balesetet, mert nem szerepel a darabban, és „nem akarok hülyeséget mondani. Rengeteg hülyeséget fognak mondani ezzel kapcsolatban, ahelyett hogy azt mondanák

az Isten segítse ezt a két gyereket.

Azt mondta, négyszemközt még nem volt alkalma beszélgetni az ügyről az igazgatóval, csupán az ülés után maradtak ott páran beszélgetni. „De kettesben majd később fogok vele nyilván beszélgetni”. Azt, hogy Csák János nem fogadta el Vidnyánszky lemondását, nem akarta kommentálni. „Nagyon friss még és nagyon szomorú ez a baleset” – mondta.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Kultúra#bodrogi gyula#vidnyánszky attila#lemondás#nemzeti színház

Címlapról ajánljuk