Kultúra

A Pesti Srácok tévedésből azt írta, hogy Matthew Perry a Barátok közt sztárja volt – ez is a mesterséges intelligencia hibája?

rtl.hurtl.hu

2023. október 29. 17:25

Matthew Perry sajnos soha nem játszott az RTL ikonikus sorozatában.

Ha igazak a Matthew Perry-t méltató sztorik, amelyeket most halála kapcsán osztanak meg sokan, (és ha értett volna magyarul) akkor valószínűleg ő is jót kacagott volna azon, hogy a Pesti Srácok tévedésből azt írta a színész haláláról szóló cikkben, hogy a Barátok közt, és nem a Jóbarátok színésze volt.

A bakit a Media1 szúrta ki. A lap képernyőképet is készített a rosszul írt címről, amelyet a lap szerint egy órán belül helyesbítettek is. Azonban a Google a korábbi, hibás változatot is tárolta.

Nem tudni, hogyan történt a hiba a kormánypárti lap szerkesztőségében, hogy figyelmetlenség volt-e, vagy egy angol nyelvű cikk mesterséges intelligenciás fordításába csúszott hiba. A DeepL nevű fordító például rosszul tudja magyarul a népszerű szitkom címét, és az eredeti címet (Friends) hajlamos Barátok köztnek fordítani, ahogy azt az alábbi példa is demonstrálja, amiben a mesterséges intelligencia kétszer is rosszul fordítja a címet.

A Pesti Srácok tévedésből azt írta, hogy Matthew Perry a Barátok közt színésze volt – ez is a mesterséges intelligencia hibája?

A legendás komikus halálával több cikkben foglalkoztunk:

#Kultúra#matthew perry#pesti srácok#média#baki#cím#Barátok közt#jóbarátok

Címlapról ajánljuk