Kultúra

Elérte a Barbie-őrület a koporsógyártókat is

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 5. 9:50

Egy salvadori temetkezési cég rózsaszínű, Barbie-képekkel díszített béléssel ellátott koporsókat kínál az ügyfeleinek.

Egy salvadori temetkezési vállalat végletekig vitte a Barbie-mániát, és rózsaszínű, Barbie-babás béléssel ellátott koporsókat kezdett kínálni az ügyfeleinek, írja az Associated Press.

A rózsaszín fémkoporsókat a guatemalai határ közelében lévő Ahuachapán városában, az Alfa és Omega temetkezési irodában árusítják.

Isaac Villegas tulajdonos azt mondta, hogy már jóval a Barbie-film júliusi premierje előtt elkezdte ajánlani a rózsaszín koporsókat az elhunytak hozzátartozóinak vagy a saját temetésüket jó előre megtervezőknek. A Latin-Amerikán is végigsöprő Barbie-őrület azonban meggyőzte, hogy érdemes még ennél is tovább mennie: a koporsók szövetbéléseit Barbie képeivel kezdte díszíteni. Ezen kívül a koporsó alsó felére üveglapot szerelnek, így olyan az összhatás, mintha egy Barbie babás doboz lenne a koporsó.

A temetkezési vállalat külön reklámkampányt indított a különleges koporsókra, és 10 darabot már el is adtak belőlük.


Villegas elmondta, hogy egy évvel ezelőttig a családok előnyben részesítették a hagyományos, barna, fekete, fehér vagy szürke színű koporsókat. De egy évvel ezelőtt eladta első rózsaszín koporsóját egy családnak, akik azt akarták, hogy nagyon boldog rokonukat egy boldogabb színű koporsóban temessék el.

Ma már nincs visszaút, az üzlet beindult:

„Több rózsaszín koporsónk lesz, mert az emberek ezt kérik” – mondta az Alfa és Omega temetkezési iroda tulaja.

Nyitókép: Funerales Alfa y Omega / Facebook

#Kultúra#barbie-film#barbie#salvador#koporsó#rózsaszín

Címlapról ajánljuk