Kultúra

A CNN felfedezte a budapesti Flippermúzeumot

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 2. 20:07

Richard Quest, az amerikai hírcsatorna egyik legismertebb riportere a magyar fővárosban van, és kedden ellátogatott a világhírű Radnóti Miklós utcai játékbarlangba.

A flippergépek történetét (is) bemutató Flippermúzeum évek óta előkelő helyen szerepel mindenféle külföldi listán, amelyek a magyar főváros legizgalmasabb, legérdekesebb helyeit gyűjtik össze. A Tripadvisoron stabilan a tíz legjobb budapesti program közt szerepel mint turisták által erősen ajánlott interaktív kiállítás.

Az hogy interaktív, nem túlzás, a Radnóti Miklós utcai alagsori múzeumban minden játékgép szabadjátékra van állítva, így csak a belépődíjat kell megfizetni, és utána annyi ideig lehet pénzbedobás nélkül flipperezni, ameddig a hely nyitva tart.

A Flippermúzeum népszerűsége gyakorlatilag a megnyitása óta töretlen, rengeteg tévériport készült már róla, és számos hazánkban járó híresség, világhírű zenészek, filmsztárok is felkeresték már, hogy saját szemükkel győződjenek meg arról, hogy milyen remek hely.

A Flippermúzeum Facebookra föltöltött keddi fotója szerint most épp a CNN amerikai tévécsatorna legkarakteresebb arca és hangja, a gazdasági témákban utazó Richard Quest forgatott náluk. 


A brit származású riporter vezeti a hetente ötször jelentkező Quest Means Business című üzleti hírműsort, ezen kívül az ő nevéhez fűződik a Business Traveller havi útimagazin és a Quest's World of Wonder világjáró sorozat is – ez utóbbiban mutatja majd be a Flippermúzeumot is.

Quest április 28-án a Terror Háza Múzeumban járt, amiről a múzeum az alábbi posztot tette közzé: 


Mint Quest Twitteréből kiderül, a CNN riportere járt egy nagy budapesti bolhapiacon is, ahol vásárolt is egy jókora vázát:

  
2015 nyarán a Híradó is többször forgatott a múzeumban, amikor az intézmény léte veszélybe került. A NAV ugyanis úgy találta, hogy a szerencsejáték-törvényt súlyosan megsértve működik. Szerencsére ezt az ügyet sikerült megoldani:

 

Nyitókép: Flippermúzeum / Facebook

#Kultúra#flippermúzeum#cnn#richard quest

Címlapról ajánljuk