Kultúra

Sydney Sweeney: Hamarabb nőttek meg a melleim, emiatt kiközösítettnek éreztem magam

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 18. 12:16

Nehéz iskolás éveiről is beszélt az Eufória és a Fehér lótusz sorozatok színésznője, aki újabban fehérneműmodellként is dolgozik.

Sydney Sweeney-vel, az Eufória és a Fehér lótusz sikersorozatokban ismertté vált, valamint a Szolgálólány meséjében is feltűnt színésznővel készített interjút a brit The Sun bulvárlap. A 25 éves Sweeney részletesen beszélt családjáról, szülei válásáról, iskolás éveiről, és hogy mennyire nehéz volt számára kapcsolatok nélkül Hollywoodban érvényesülni. Mint mondta, 

még manapság sem keres annyit, hogy stabil egzisztenciát tudott volna fölépíteni.

Sydney Sweeney Instagramján az utóbbi időben elég sok fehérneműs, fürdőruhás divatfotó látható, ez pedig az utóbbival függ össze: a színésznő modellmunkákat is vállal, hogy a film- és sorozatszerepeken túl is juthasson pénzhez. Emiatt nem is szégyenkezik, szegény családban nőtt fel, amit gyakorlatilag szétszakított a megélhetésért folytatott napi küzdelem, ezért elhatározta, hogy ő a lehető legtöbb pénzt keresi majd.

A brit lapnak arról beszélt, hogy azért muszáj ilyen jellegű munkákat is vállalnia, mert manapság, a streamingszolgáltatók korában nem fizetnek annyit a színészeknek, mint régen:

A nagy sztárok továbbra is jó fizetést kapnak, de nekem 5 százalékot kell adnom az ügyvédemnek, 10 százalékot az ügynökeimnek, 3 százalékot a menedzseremnek. Többet fizetek havonta a sajtósomnak, mint amennyi a jelzáloghitelem.


A modellmunkákhoz kétségkívül megvannak a testi adottságai, de a színésznő mégsem akarja, hogy a külseje alapján ítéljék meg, mint az az élete során már rengetegszer megtörtént.

Szerinte a legnagyobb tévhit vele kapcsolatban az, hogy ő csak egy nagymellű szőke csaj, semmi több, ezért annak idején elhatározta, bebizonyítja, hogy téved, aki ezt gondolja. Színésznőként az HBO nagy sikerű sorozata hozta el számára az áttörést: az Eufória két évadában is Cassie, a zaklatott szerelmi viszonyok közt hányódó középiskolás diáklány bőrébe bújt.

A szerepével kapcsolatban felidézte, hogy milyen nehéz volt számára, amikor ő volt iskolás:

Nekem hamarabb kezdtek nőni a melleim, mint a többi lánynak, és emiatt kiközösítettnek éreztem magam.

Az Eufória meztelen jelenetei miatt persze sokan csak a testi adottságaira koncentráltak, több támadás is érte ezek miatt. Volt, hogy a sorozat képeit úgy osztották meg, hogy betagelték rajtuk a konzervatív szüleit, családtagjait, rokonait.

Ez totál undorító és igazságtalan volt. Van egy karaktered, aki az iskolában szexuális tárgyiasítás áldozata, majd a sorozat nézői ugyanezt művelik. Szerintem ez nevetséges. Művész vagyok, szerepeket játszok, néha olyan karaktereket, akik ellentmondásosak.

Sydney Sweeney-t jövőre két mozifilmben is láthatjuk: a Madame Web című szuperhősös alkotásban (ami egy Pókember spin-off) és a Barbarella remake-jében.

Nyitókép: Kevin Winter/Getty Images

 

#Kultúra#sydney sweeney#színésznő#Euphoria

Címlapról ajánljuk