Kultúra

„Hogy fájt-e? Még mindig fáj!” – Chris Rock először szólalt meg a Will Smith-pofonról

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 5. 9:53

„Aki azt mondja, hogy szavakkal is lehet fájdalmat okozni, azt még sosem vágták képen” – viccelődött a komikus a 2022-es Oscar-díjátadó botrányos jelenetével kapcsolatban.

Chris Rock saját standup-műsort kapott nemrég a Netflixen, amiben az 58 éves komikus hosszasan beszélt a 2022-es Oscar-díjátadót igazán emlékezetessé tévő botrányról is, írja a BBC.

A tavaly márciusi Oscar-gálán Chris Rock volt az est házigazdája. Amikor meglátta Will Smith feleségét, azon poénkodott, hogy szerepelhetne a G. I. Jane című film második részében. Ez volt az a film, amiben Demi Moore kopaszra borotvált fejjel szerepelt. Jada Pinkett Smith is rövid hajjal, majdnem kopaszon jelent meg az Oscar-gálán, csakhogy nem egy film miatt, hanem mert az alopecia nevű betegségben szenved, ami a haj kihullásávál jár. Jada Pinkett Smith szemmel láthatóan kínosan érezte magát, de a közönség sem tört ki hangos nevetésben, Will Smith pedig felment a színpadra, és egy lekevert egy hatalmas pofont a komikusnak.

Chris Rock a showműsor végén tért ki részletesebben a történtekre. „Aki azt mondja, hogy szavakkal is lehet fájdalmat okozni, azt még sosem vágták képen” – mondta Rock.

Az emberek folyton azt kérdik, hogy fájt-e? Még mindig fáj! Azóta is cseng a fülemben a Summertime

– mondta Rock Will Smith 1991-es kislemezére utalva. Rock szerint Smith felháborodása nem is annyira a G.I. Jane-es poénnak szólt, sokkal inkább a színész és felesége közti feszültség kifejeződése volt.

„Mindnyájunkat átvertek, itt mindenkit megcsaltak” – viccelődött Rock, aki szerint Jada Pinkett Smith jobban megbántotta a férjét, mint a férje őt.

Rock azzal zárta a műsort, hogy elmondta, miért döntött úgy, hogy nem vág vissza Will Smith-nek:

Mert vannak szüleim! Mert engem megneveltek! És tudod, mire tanítottak a szüleim? Ne verekedj fehér emberek előtt.


Nyitókép: Neilson Barnard/Getty Images

#Kultúra#Chris Rock#will smith#pofon#oscar gála

Címlapról ajánljuk