Kultúra

Nem Züllött Jancsi képviseli Írországot a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 4. 15:56

Elbukott a Sex Pistols punkzenekar egykori frontemberének kísérlete, hogy ő vezethesse győzelemre Írországot az idei versenyen.

John Lydon ír származású brit zenész és posztpunk zenekara, a Public Image Ltd. csak a negyedik helyen végzett Hawaii című számával az Eurovíziós Dalfesztivál írországi válogatójának péntek esti döntőjében a hat induló között, írja az MTI. 

A Hawaii című szám szerelmeslevél Norához, aki csaknem 50 éve a felesége és Alzheimer-kórban szenved, közölte januárban a 66 éves énekes, amikor bejelentette az indulását. „A dal mindenkihez szól, aki kemény időkön megy keresztül élete útján egy hozzátartozójával. Egyben annak a reménynek az üzenete, hogy a szeretet végül mindent legyőz” – fogalmazott akkor Lydon. 


John Lydon a hetvenes évek második felében Johnny Rotten (Züllött Jancsi) néven forgatta fel a zene világát a Sex Pistols punkcsapat élén. Az énekes szülei Írországban születtek, ő maga brit állampolgár.

Az RTE ír közszolgálati televízió által megrendezett válogatón a hazájában már szép sikereket arató Wild Youth együttes győzött We Are One című számával.

Az idei dalfesztivált Liverpoolban rendezik május 9. és 13. között. A házigazda eredetileg Ukrajna lett volna, mivel tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyert a Stefania című dallal, ám Kijev az orosz-ukrán háború miatt visszalépett a rendezéstől.

Nyitókép: RTÉ One / YouTube

#Kultúra#sex pistols#eurovíziós dalfesztivál#írország

Címlapról ajánljuk