Kultúra

A filmtörténet egyik legőrültebb előzetesét kapta a Barbie-film

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 17. 7:05

Hivatalosan is megjelent a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készülő élőszereplős film előzetese, ami akkora tisztelgés Kubrick előtt, mint egy rózsaszín Barbie-villa.

Mint arról pénteken az rtl.hu is beszámolt, kiszivárgott néhány rossz minőségű, moziban készült felvétel az élőszereplős Barbie-film előzeteséről.

Az élőszereplős film szereplőiről több hivatalos fotó is megjelent már, de mozgóképen mostanáig nem láthattuk a várva várt filmet. A cselekményről szinte semmit nem tudni, csak annyit, hogy Margot Robbie játssza Barbiet, Ryan Gosling pedig barátját, Kent.

A kiszivárgott felvételek után a forgalmazó pénteken hivatalosan is megjelentette a film első előzetesét, ami kétségkívül a filmtörténet egyik legkrézibb trailere lett:


Az 1 perc 14 másodperces alkotásra valószínűleg felkapta a fejét a világ összes cápafogas filmesztétája, ugyanis az trailer eleje, egy perc hosszan nem más, mint egy csodásan kidolgozott kissé (ön)ironikus tisztelgés Stanley Kubrick filozofikus sci-fije, a 2001: Űrodüsszeia című űreposz előtt. A Barbie előzetese ugyanis újraalkotja a Kubrick-remekmű kultikus nyitójelenetét az emberré válás első drámai pillanatairól, bemutatva, milyen forradalmi változást hozott a világ lánygyerekeinek életébe a manökenalkatú babák megjelenése. Összehasonlításképp íme a 2001: Űrodüsszeia hivatkozott jelenete:


Az már csak hab a tortán, hogy a trailer utolsó másodperceiben végre vethetünk néhány pillantást a lenyűgözően giccses Barbie-városra és a film főbb szereplőire is.

Az, hogy a rózsaszín-műanyag világra épülő Barbie-film alkotói a filmtörténet legnagyobb hatású sci-fijét idézik meg, még egészen biztos sokáig fejvakarásra készteti a filmrajongókat, legalábbis addig egész biztosan, míg be nem lehet rá ülni a moziba.

A Golden Globe-díjas, korábban két filmjéért Oscar-díjra is nevezett Greta Gerwig által rendezett film 2023. július 21-én kerül a mozikba.

#Kultúra#barbie#margot robbie#ryan gosling#előzetes#Stanley Kubrick#2001 űrodüsszeia#Greta Gerwig

Címlapról ajánljuk