Kalapács alá kerül Elvis egykor fényűző magángépeA rock'n'roll királya 1976-ban vásárolta meg a Lockheed Jetstar típusú gépet, aminek faburkolatú utasterében vörös bársonyülések, szőnyeg, videomagnó és mikrohullámú sütő is volt.
Kultúra

Kalapács alá kerül Elvis egykor fényűző magángépe

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 5. 20:57

A rock'n'roll királya 1976-ban vásárolta meg a Lockheed Jetstar típusú gépet, aminek faburkolatú utasterében vörös bársonyülések, szőnyeg, videomagnó és mikrohullámú sütő is volt.

Január elején Floridában elárverezik Elvis Presley egyik magángépét, írja a The Drive. A rock'n'roll királyának több repülőgépe is volt, az aukció tárgyát képező 1962-es Lockheed 1329 Jetstar típusú sugárhajtású gépet 1976-ban vásárolta 840 000 dollárért.

A Mecum aukciósház árverésén felbukkant gép sajnos nincs valami jó állapotban, így aki megveszi és használni is szeretné, többek között például hajtóműveket is kell, hogy szerezzen rá, mivel az eredeti Pratt & Whitney jetmotorokat valamikor leszerelték. A gép jelenleg az új-mexikói Roswell International Air Center betonján várja, hogy új, törődő gazdára leljen:


Elvis Lockheed Jetstar gépe meglehetősen fényűző volt: az utastérben mindenütt faburkolatok, vörös bársony ülések és vörös bársonyszőnyeg, és még fedélzeti videomagnó és mikrohullámú sütő is volt benne. Mind a hat különálló széke forgatható és dönthető volt, a '60-as évek szokása szerint a székek karfájába kihúzható hamutartók voltak beépítve.

Kalapács alá kerül Elvis egykor fényűző magángépe
Fotó: Mecum

Elvis 1977-ben eladta a gépet, ami azóta többször is gazdát cserélt. A belső tér nagy része ennek ellenére jó állapotban van, a bársony ülések jobbára sértetlenek és a faburkolatokat se ette meg a szú. Nehéz megjósolni, hogy mennyiért kelhet majd el a különleges festésű gép, de elképzelhető, hogy akad olyan repülés- és zenerajongó miliárdos, aki lát fantáziát a licitálásban és a legendás királyi magángép várhatóan igen költséges helyreállításában.

Nyitókép: Mecum

#Kultúra#elvis presley#magángép#aukció#árverés

Címlapról ajánljuk