Kultúra

Luke Skywalker is Ukrajna mellett áll

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 2. 8:10

A Star Wars főszereplő Jedijét alakító Mark Hamill szombaton az orosz birodalommal szemben honvédő háborút vívó ukránokat biztatta.

Egy képet és négy szót tartalmazó posztot tett közzé szombaton Mark Hamill, a Csillagok háborúja sorozat legendás színésze. Milliók kedvenc Jedi mestere annyit írt ki lengyelül, hogy „Niech Moc będzie z Wami”, azaz „Az erő legyen veletek”.

A töretlen népszerűségnek örvendő Mark Hamill az ikonikus jedi-mondáshoz egy képet is csatolt, amin egy az ukrán nemzeti lobogó színeire festett X-szárnyú lázadó vadászgép néz farkasszemet orosz színeket viselő birodalmi csillagrombolók hatalmas flottájával. A képen a szöveg: Ellenállás – Álljunk ki Ukrajna mellett.


A poszt, amiben Hamill betaggelte az ukrán kormány hivatalos támogatói Twitter-fiókját is, csaknem százezer lájk, és több mint tízezer megosztás gyűlt össze mostanáig.

Mark Hamill pár nappal ezelőtt külön egyeztetett Volodimir Zelenszkij elnökkel, a színész ugyanis az ukrán hadsereget felderítő drónokkal felszerelő Army of Drones projekt nagykövete is egyben.


Nyitókép: Albert L. Ortega/Getty Images / Twitter

#Kultúra#orosz-ukrán háború#star wars#mark hamill#luke skywalker#csillagok háborúja#twitter

Címlapról ajánljuk