Kultúra

Erősen ekézik a II. Erzsébetet falfestményen megörökítő londoni testvérpárt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 16. 11:46

Lássuk be, van némi alapja a kritikáknak, amik szerint kissé távol áll a látványtervtől a végül megvalósult műalkotás.

Egy londoni testvérpár, Jignesh és Yash Patel hat napot töltött azzal, hogy létrehozzák a brit főváros egyik legnagyobb falfestményét, ami az elhunyt királynőt, II. Erzsébetet ábrázolja. A hatalmas alkotás a Hounslow East metróállomással szemközti gyorsétkezde jókora üres falfelületére került fel, és mi tagadás, elég megosztóra sikerült.

A Hounslow-i művészek szeptember 10-én osztották meg a kétemeletesre megálmodott falfestmény tervét a helyi közösség Facebook-oldalán, azzal, hogy ha elkészül jól látható lesz a Hounslow East metróállomásról kilépő utazók ezrei számára.


Az eredeti látványtervhez képest valahogy nem sikerült annyira élethűre a királynői portré. A festményről készült fotók villámgyorsan terjedni kezdtek a közösségi médiában, és elég sok negatív kritika érte az alkotókat, derül ki a Daily Mail cikkéből.


Volt, aki finoman szólva a valóságtól kissé elrugaszkodottnak ítélte a festményt, más viszont nem kímélte az alkotókat, és azt írta, hogy ez a második legrosszabb dolog, ami a brit uralkodócsaláddal történt az elmúlt napokban (az első legrosszabb nyilvánvalóan a királynő halála maga).

Egyesek szerint a falfestményen a királynő Donald Trumpra hasonlít. „Biztos vagyok benne, hogy jót akartak, de Krisztusom, ez borzalmas” – írta egy monarchista a Facebookon, míg mások szerint, ha hunyorítva nézi az ember, nem is olyan rossz, sőt, aki csak kritizálni tud, fessen jobbat. 

Nyitókép: Jignesh Patel / Facebook

#Kultúra#ii. erzsébet királynő#falfestmény#kritika#london

Címlapról ajánljuk