Kultúra

Melanie C-t szexuálisan zaklatták a Spice Girls első koncertje előtt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 14. 21:45

Egy isztambuli szállodában egy masszőr élt vissza a helyzettel, amiről most megjelent életrajzi könyvében írt először.

Melanie C, az 1994-ben alakult Spice Girls lányegyüttes egyik tagja Who I Am (Aki vagyok) címmel önéletrajzi könyvet jelentetett meg, amiből többek között kiderült, hogy közvetlenül a zenekar karrierjének beindulása előtt szexuális bántalmazás érte őt, írja a The Guardian.

A Melanie Chisholm néven született egykori Spice Girl (az együttesben viselt becenevén: Sporty Spice) a How To Fail nevű podcast egyik műsorában beszélt az őt ért traumáról, amely állítása szerint egy isztambuli szállodában történt a Spice Girls első koncertje előtt. Melanie C elmondta, hogy egy masszőr szexuálisan bántalmazta őt a fellépés előtti éjszakán.

A Spice Girls 1997. október 12-én és 13-án koncertezett a török nagyvárosban, a „Girl Power! Live in Istanbul” című rendezvényt az Abdi İpekçi sportcsarnokban tartották, a fellépésről DVD-t is adtak ki.

A műsorvezető Elizabeth Daynek Melanie C elmondta, hogy a koncert előtt történtek hatására sebezhetőnek és bántalmazottnak érezte magát. 

Ami velem történt, azt valahogy azonnal eltemettem, mert más dolgokra kellett koncentrálnom

– tette hozzá. A zenekarral folytatott több hetes próbák és felkészülés miatt ugyanis inkább a fellépésre akart fókuszálni, nem a szexuális támadásra.

„Nem akartam felhajtást csinálni, de nem is volt időm ezzel foglalkozni” – mondta. Melanie C a szexuális bántalmazás spektrumán enyhének minősítette a történteket. Eredetileg nem akarta megemlíteni a bántalmazást a memoárjában, de végül úgy döntött, hogy ír róla, miután egy álmában felidézte azt. „Azt hiszem, nagyon fontos számomra, hogy kimondjam, és végre feldolgozzam.”

Nyitókép: a Spice Girls három tagja Balin, egy szállodában, 1997-ben. Balról jobbra: Mel B („Scary Spice”), Mel C („Sporty Spice”) és Emma Bunton („Baby Spice”)  – Fotó: John Stanton/WireImage / Getty Images

#Kultúra#spice girls#melanie c#szexuális bántalmazás#koncert#isztambul

Címlapról ajánljuk