Kultúra

Szándékosan hajtott a sínekre, és meghalt a nyolcvanas évek egyik legkeresettebb magyar topmodellje

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 31. 7:09

Szőnyi Ildikó a vasárnap esti vonatbaleset áldozata. Facebook-posztjai arról árulkodnak, hogy napok óta készült a halálra.

Halálos vonatbaleset történt augusztus 28-án, vasárnap késő este Győr és Nyúl között: a 82-es főút vasúti átjárójában egy autós a sínekre hajtott, és ott összeütközött az érkező személyvonattal. A mozdony száz méteren tolta maga előtt a zöld Opelt, aminek sofőrje, egy 55 év körüli nő a helyszínen életét vesztette.

Mint azt a Blikk megtudta, a baleset halálos áldozata Szőnyi Ildikó, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legkeresettebb magyar topmodellje volt. Szőnyi haláláról Marjai Judit, a korszak másik roppant népszerű fotómodellje számolt be Facebook-oldalán. A jelenleg fotósként dolgozó Marjai pár éve találkozott Szőnyi Ildikóval, aki akkor tele volt tervekkel: szeretett volna visszatérni, újra modellkedni, Marjai ezért készített is róla új fotókat.

A lap szerint Szőnyi Ildikó autójával a sínekre hajtott, és ott várta be a vonatot.


Visszaolvasva Szőnyi Ildikó facebookos bejegyzéseit, több megfogalmazás is arra utal, hogy a modell napok óta készült a halálra. A Blikknek több ismerőse is arról beszélt, hogy nem sikerült kilábalnia magánéleti válságából, válása után a gyerekeivel is megromlott a kapcsolata, mindemellett anyagi gondjai voltak, és ráadásul súlyos betegséggel is küzdött. Utolsó, augusztus 27-i bejegyzése ennyi volt:

Ne írjatok koszonom

Korábban pedig azt írta: „Hál' istennek meghalok, úgyis az egész család és mindenki a vagyont akarja, így sikerül.”

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

#Kultúra#halál#vonatbaleset#szőnyi ildikó#topmodell#fotómodell#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk