Kultúra

Moldova György felesége letiltotta az író utolsó könyvét

Dévai LászlóDévai László

2022. június 8. 19:24

Palotás Katalin reméli, hogy a kiadó tiszteletben tartja a döntését.

Moldova György 88 éves korában, június 4-én hunyt el, Magyarország egyik legismertebb, legtöbbet olvasott írója Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas volt, sikereit szókimondó, tényfeltáró riportkönyveivel aratta az 1970-es években.

Az Ünnepi Könyvhéten jelenhetett volna meg az író utolsó regénye, azonban Moldova György özvegye, Palotás Katalin nem engedi, hogy a mű megjelenjen.

Palotás Katalinnal a Blikk készített rövid interjút, amelyből kiderül, hogy a Két szerelem című kétkötetes regény második része már soha nem fog megjelenni. A Zsuzsa alcímű kötet már a boltokban van, a Katalin viszont már nem lesz elérhető. Moldova az utolsó nagy regényét a két feleségéről írta, mindkettejüknek egy-egy kötetet szánt.

A második, amely a Katalin alcímet viselné, soha nem jelenik meg. Nem engedem, és nem járulok hozzá. Ez az én döntésem, amelyet Gyurival természetesen a halála előtt megbeszéltem

– mondta Moldova özvegye.

Palotás Katalin elmondta, hogy a döntéséről tájékoztatta a kiadót is, és bízik benne, hogy ezt a döntést tiszteletben fogják tartani, mert nem szeretné jogi útra terelni az ügyet. 

Gyuri is azt akarná, hogy ez így legyen. Amikor elolvastam a kéziratot, arra kértem, ez ne kerüljön nyilvánosságra. A közös történetünk maradjon meg a mi kettőnk titkának. Ez a csodálatos ember nem tiltakozott, nem ellenkezett, nem sértődött meg, hanem azt mondta: tudod, hogy soha nem tennék olyat, amivel téged megbánthatlak.

– zárta Palotás Katalin.

Nyitókép: RTL / XXI. század

#Kultúra#palotás katalin#moldova györgy#könyv#ünnepi könyvhét#regény

Címlapról ajánljuk