Kultúra

A celebségtől visszavonuló Pintér Tenya tíz legemlékezetesebb húzása

Mohos MátéMohos Máté

2022. június 7. 15:12

Kentaur alakú űrt fog hagyni a magyar nyilvánosságban.

Nem fog többet „celebkedni” Pintér Tibor, jelentette be a színész a Reggeli mai adásában. A celeb/színész/színházigazgató az elmúlt években több alkalommal is alaposan felkavarta a közélet állóvizét: volt itt verekedés, meztelenkedés, Photoshop-bűnözés, és persze az a fajta Férfiasság, amit csak nagy kezdőbetűvel szabad leírni.

Összegyűjtöttük, hogy miért, vagy miért nem fog hiányozni nekünk.

1. Jézusi megbocsátás

Kerényi Miklós szexuális zaklatással vádolták még 2017-ben. A rendező mindent tagadott, ám hosszú ideig nem kapott színházi állást Magyarországon. Végül Pintér Tibor segített rajta, amikor rábízta A szabadság vándorai című darab rendezését.

Pintér így magyarázta a döntést: „Számomra fontos a megbocsátás. Ez a jézusi tanítás az egyik legnemesebb, amelyet az életünkben alkalmazhatunk. Szeretnék Kerényi Miklós Gábornak valódi lehetőséget adni, hogy átadhassa a csodát, amelyre képes.”

2. Lovakkal és a Magyarságkutató Intézettel fejlesztette „a női odaadást”

„Erősebb identitású, határozottabb, a fiúcskákban időben kialakulna a férfi energia, a lányokban időben kialakulna a női odaadás. És ez a kettő még a családokra is jól hatna, ez a rendszer a lovon keresztül csodákra képes”, mondta el Pintér Tibor a Magyarságkutató Intézet videójában 2020-ban. A szervezet ebben az évben 1,3 milliárd forintból gazdálkodott.

3. Élő adásban mérte össze férfiasságát a nemrég elhunyt Berki Krisztiánnal

Hogy ki nyert, az kiderül ebből a videóból.

4. Vagy megverte a lovászát, vagy nem

Végezzük el az alábbi gondolatkísérletet: ha Pintér nevének említése nélkül olvassuk azt a címet a sajtóban, hogy „Egy hírességet azzal vádolnak, hogy megverte a lovászát”, ki az első név, aki eszünkbe jutna?

Bizony. A színházigazgatónak egyik lovász alkalmazottja szerint azért durrant el az agya, mert felmondott. Pintér erre állítólag nekiesett a férfinek, megverte, elvette az iratait, aztán még a lovász kocsijában is komoly károkat okozott. Pintér a Blikknek tagadott, „hazugságnak” nevezte a vádakat.

5. Hozzá kötődik a magyarországi Photoshop-bűnözés legkirívóbb teljesítménye

És akkor még nem is beszéltünk a „Hungalórum” szójátékról.

6. Volt ő Superman is

Mielőtt kedves hölgy olvasóink szíve Alienként szakad ki mellkasukból a túl heves dobogástól, sajnálattal közöljük, hogy csak Bagi Iván paródiavideójában öltötte magára az S-betűs jelmezt Pintér.

7. Meztelenkedés és illetlen kommentek a Celeb vagyok!-ban

„Úristen, de jó melleid vannak!”, mondta versenyzőtársának, Alexának a Celeb vagyok, ments ki innen! egyik adásában. Egy másikban pedig teljesen meztelenül mártózott meg a vadon vizében, versenytársai megbotránkozására.

A női versenyzőkre többször is rányomult, Tóth Andit pedig randira is elhívta. Amikor végre kiszavazták, dalban köszönt el a műsortól.

8. Vajon szexelne lóháton Tenya?

Na mit gondol? Hát persze. Szulák Andrea műsorában beszélt arról Tenya 2019-ben, hogy „mi férfiak vagyunk balfaszok, hogy nekünk elég a hálószoba. És legyünk sokkal kreatívabbak, ezt tapasztalatból mondom. De jelzem, hogy én lovon kipróbálnám.”

Azért kíváncsiak lennénk, hogy ehhez a ló mit szólna. Arról viszont már az RTL Klubon is beszélt, hogy „többet csókolózok a lovaimmal, mint a csajommal”:

9. Úgy szavalta el a Nemzeti dalt, mint más még soha

Ezt lehet dicséretnek, és komoly kritikának is venni.

10. A csúcson hagyta abba

Nemrég forgatott videoklipet Pintér A világ vadlova című számához. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a forgatás nagy feltűnést keltett, mivel annak részeként fogta magát, és átlovagolt a Szabadság hídon.

Ezen kívül kis híján vesztébe vitte Rodriguez nevű lova, akivel közösen fulladtak majdnem a Dunába. De a kalandos forgatás megérte. A klipet nézve ismételten és jogosan felmerül a kérdés: ki celebkedjen, ha nem ez az ember?

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Kultúra#pintér tenya#pintér tibor#lista#kerényi imre##szex#reality#Bulvár

Címlapról ajánljuk