Kultúra

Eric Clapton a tömegek hipnotizálásával vádolja a YouTube-ot egy YouTube-videóban

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 25. 15:27

Őt pedig azzal vádolják, hogy képtelen meglátni a helyzet iróniáját.

Eric Clapton a járvány kezdete óta többször is bekerült a hírekbe azzal, hogy elég vad konteókat terjeszt. Többek között azt is állította, hogy a koronavírus elleni vakcinák meddőséget okoznak, illetve az egyik leghírhedtebb amerikai oltásellenes, Robert F. Kennedy műsorában is megjelent.

Most pedig a vakcinaellenesek egy másik népszerű elméletét is terjeszteni kezdte: azt, hogy a YouTube célja a tömegek hipnotizálása az oda feltöltött videókkal. Erről egy oda feltöltött videóban beszélt.

A zenész a The Real Music Observer nevű, az ő nézeteit is támogató csatornának adott interjút. A csatornán korábban többször is „kolletív tudatúnak” és „abszolút idiótáknak” nevezték a vakcinák támogatóit. Az oltásra pedik következetesen „a dolog”-ként hivatkoznak, hogy a YouTube ne jelölje meg álhírterjesztőként a csatornát, írja a guitar.com.

Clapton arról beszélt hogy tudat alatti reklámokat kezdett el észrevenni a videómegosztó portálon, amik azzal az üzenettel hipnotizálják az embereket, hogy „nem lesz semmid, és boldog leszel”. Szerinte nemcsak a YouTube, hanem a brit média is hasonló eszközökkel operál. Ráadásul ezt már a járvány előtt elkezdték.

Egyirányú útról van szó, ami a parancsok követését és az engedelmességet jelenti

– összegezte elméletét Clapton.

A tömeghipnózis teóriája az interneten kezdett terjedni a konteósok körében. A Guitar cikke rámutat, hogy semmilyen kutatás nem bizonyítja azt, és korábban számos orvos és szakértő elítélte az elméletet.

Nyitókép: The Real Music Observer / YouTube

#Kultúra#eric clapton#zenész#konteó#youtube#hipnózis#covid#járvány#oltásellenes#összeesküvés-elmélet

Címlapról ajánljuk