Kultúra

Palvin Barbara a spanyol Elle címlapján

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 24. 13:33

A nemzetközi divatmagazin februári számának borítójáról a magyar szupermodell néz az olvasókra, ami pedig különlegessé teszi a lapot, hogy NFT-t adnak ki Palvin fotójából, amit jótékonysági árverésen értékesítenek.

A 28 éves magyar szupermodell, Palvin Barbara lesz az Elle női magazin spanyol kiadásának februári címlapsztárja, írja az Elle.hu. A címlap ráadásul történelmi elsőséget tudhat magáénak: ez lesz az első divatmagazin Spanyolországban, amelynek borítójából NFT készül.

A februári szám címlapjából Gala Mirissa katalán kriptoművész készít blokklánc alapú digitális műalkotást (non-fungible tokent, NFT-t), aminek tulajdonjogát február 23-án árverezik el. Az aukció bevételét a spanyol Elle a Salood (Gyermekrák Szervezet) jótékonysági szervezetnek ajánlja fel.

A Palvin Barbara fotóiból készül lepkés-virágos-színes-zenés digitális műalkotást az Elle spanyol oldalán lehet megtekinteni.

Nyitókép: Palvin Barbara a Competencia Oficial című film bemutatóján a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, 2021. szeptember 4-én – Fotó: Ettore Ferrari/ANSA/EPA/MTI 

#Kultúra#palvin barbara#nft#elle#címlap

Címlapról ajánljuk