Külföld

„Vége van, Putyin. Hamarosan holtan találnak a fürdőben egy rejtélyes betegség miatt” – üzente a konzervatív brit lap szerkesztője

Gyömöre MátéGyömöre Máté

2022. szeptember 22. 11:04

Rod Liddle a The Spectator nevű konzervatív lapnál dolgozik, ami a világ legrégebbi nyomtatott hetilapja.

A The Spectator nevű brit konzervatív újságtól, és annak különböző leágazásaitól rendszeresen vesznek át tartalmakat magyarországi kormányközeli honlapok. Például ezt, hogy egyre nevetségesebbé válik Joe Biden az amerikaiak körében (az eredeti írás itt érhető el), vagy ezt a másikat, amiben a magyar ellenzéket bírálták (ez itt jelent meg eredetileg). A The Spectator egyébként a brit Konzervatív Párt egyik utánpótlásképzője is lehetne, hiszen több politikusuk is itt dolgozott korábban, mások mellett például a nemrég megbukott Boris Johnson miniszterelnök is.

A hetilap egyik szerkesztője, Rod Liddle most a The Sun című brit bulvárlapban publikált véleménycikket, amiben meglehetősen sarkosan fogalmazott Vlagyimir Putyinról.

Szerinte Putyin kétségbeesetten próbálja menteni az arcát miután az Ukrajna ellen indított háború eddig nem úgy alakult, ahogyan elképzelte.

Az orosz hadsereget először kiebrudalták Észak-Ukrajnából, amikor megpróbálta elfoglalni Kijevet. Most, csodák csodájára, az ukránok 6000 négyzetkilométert foglaltak vissza Kelet-Ukrajnában, egészen a határig szorítva vissza az oroszokat

– írta a konzervatív publicista, aki szerint a második világháború óta ez a legnagyobb kudarc, amit egy szuperhatalom elszenvedett.

Putyin tudja ezt, mert ez Putyin hibája.

Liddle szerint ezért kezdett az orosz elnök újra atomfegyverekkel fenyegetőzni, és ezért mozgósít 300 ezer embert. „Őrült Vlad”, ahogyan a szerző nevezi Putyint, már látja, hogy Ukrajna akár meg is nyerheti ezt a háborút.

Amikor ez megtörténik, márpedig meg fog, az Putyin végét jelenti

– írta Liddle. Hozzátette:

Gyanítom, hogy egy nap, nem is olyan sokára, valamilyen rejtélyes betegség miatt holtan találják majd a fürdőkádjában. Pontosan úgy bánnak el vele, ahogyan ő tette az ellenfeleivel

– közölte a szerző, aki szerint addigra már senki sem fogja siratni Oroszországban Putyint.

Nyitókép: Russian Presidential Press and Information Office / Handout / Anadolu Agency / Getty Images

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#konzervatív#vélemény#vlagyimir putyin#merénylet#kád

Címlapról ajánljuk