Róza mama

Róza mama

Molnár Piroska

 

Foglalkozása: látszólag nagymama, valójában a csempészhálózat vezetője

Erőssége: lebilincselő stílus, vezéregyéniség, humorérzék

Gyengesége: bizalmatlan, nem ad második esélyt senkinek

Beceneve: Róza mama, a családnak: Mamika

Tegez-magáz: minden fiatalt tegez, minden 50 fölöttit magáz, aki nem a csempész maffia tagja

 

Róza mama (69), születési nevén Kovács Róza még egészen fiatal lány volt, amikor a dolgos, ámde szigorú szülei hozzáadták Makkosszállás akkori legnagyobb hatalmú férfijához, a helyi TSZ elnök fiához, Pálinkás Györgyhöz, aki nem sokkal Mariann lányuk megszületése után váratlanul eltűnt, és mindenki úgy tudja meghalt.

Róza mamát megkeményítette az élet, tisztességgel felnevelte Mariannt, és rendet tett a helyi csempész bizniszben, melynek a vezetője immár legalább 40 éve: megtiltotta a fegyver, drog és ember kereskedelmet, és kizárólag üzemanyag, dohány és élelmiszer, kisebb műszaki áruk csempészetét engedte tovább folytatni. Mivel Makkosszálláson szinte valamennyi család érintetté vált, és Róza mama mindig időben és tisztességesen fizetett, köztiszteletben álló asszony vált belőle, akitől félnek és tartanak, de egyben becsülnek és védenek is.

Róza mama legnagyobb bánata, hogy a lányának nem sikerült egy igazán talpraesett férfihoz hozzámennie, és ezért az utódlás kérdése nem megoldott, nem tudja hogy ha majd ő nem lesz, kire hagyja a csempész birodalmat. Titkos favoritja Petra, az egyik lányunokája, akiben saját fiatalkori önmagát látja viszont.

Legnépszerűbb videók