Híradó

Itt van minden politikai program március 15-ére

Luigits TamásLuigits Tamás

2024. március 10. 17:00

A főváros, a civilek, és két ellenzéki párt a Szabad Sajtó úton, Orbán Viktor újra a Nemzeti múzeum előtt ünnepel majd március 15-én. Ekkor bont zászlót Magyar Péter is, aki egy harmadik erő megalakulását akarja bejelenteni. Az RTL Híradó által megkérdezett politikai elemző szerint a kormánypártoknak az önkormányzati  választás előtt fontos, hogy ne engedjék át a terepet a fővárosban az ellenzéki megmozdulásoknak.

Tavaly Kiskőrösön mondott beszédet Orbán Viktor március 15-én, és több nemzeti ünnepet is vidéken tartott a kormányfő, most mégis ismét a fővárosban, a régi hagyományos helyszínen, a Nemzeti Múzeum előtt beszél majd. A Political Capital elemzője szerint a miniszterelnök és a kormánypártok nem véletlenük döntöttek így.

Három hónapon belül dupla választásnak nézünk elébe, és elég sok ellenzéki megmozdulás lesz a fővárosban, és egyszerűen nem lehet átadni a teljes terepet az ellenzéki oldalnak, a Fidesznek is jelen kell lennie a nagy tömeg összeméricskélő versenyben

– mondta László Róbert, a Political Capital szakértője.

A főváros több civil szervezettel, a DK,val és az MSZP-vel együtt ünnepel majd a Szabad Sajtó útján délután 5 órától. Az Egységes Diákfront, az ADOM Diákmozgalom, Fridays For Future Magyarország is ehhez a rendezvényhez csatlakozik. Délutáni fél négyre tervezett vonulásukat viszont lemondták: mint írták azért, mert megszaporodtak az események, és nem akarják megosztani a tömeget.

Bár egy hónappal ezelőtt még rossz viccnek tartotta, múlt héten kiderült, hogy Magyar Péter, Varga Judit volt férje is zászlót bont március 15-én, délután háromkor.

A budapesti Andrássy út-Bajcsy Zsilinszky útnál lévő részen tartandó ünnepi nagygyűlésen fogok bejelentést tenni annak a harmadik erőnek a megalakulásáról, amelynek a fő célja a jelenlegi hatalom érdekében fennálló kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikusok által fenntartott kétosztatú politikai rendszer lebontása

– mondta Magyar Péter korábban az RTL Híradónak.

A Kérfarkú Kutyapárt  a Szabadsághídon tart rendezvényt a Tanítanék Mozgalommal, és a Szabadművész Alapítvánnyal közösen. Ők legutóbb 2022-ben foglaltak hidat, akkor a kata-szabályok megváltoztatása miatt az Erzsébet hidat zárták le. Most utcazenészekkel, gyerekprogramokkal, és beszédekkel készülnek. Az LMP nem tart pártrendezvényt, a Momentum Nagytétényben, úgynevezett forradalmi pikniken ünnepel, a Jobbik pedig a Batthyányi örökmécsesnél tart megemlékezést március 15-én.

#Híradó#Videó#Március 15#orbán viktor#karácsony gergely#magyar péter#ellenzék#tüntetés#vonulás

Címlapról ajánljuk