Híradó

„Tönkrement az egész életünk” – deszkák zuhantak az épülő Nemzeti Összetartozás Hídjáról Baloghék házára

Soós PéterSoós Péter

2024. január 14. 16:13

Deszkák zuhantak egy családi házra Sátoraljaújhelyen hétfőn. A 80 méteres magasságban épülő függőhíd építkezéséről leeső törmelék komoly károkat okozott, de senki nem sérült meg. A 4 milliárd forintból készülő átkelőt a viharos szél bontotta meg. Az érintett család annyira megijedt, hogy azóta a rokonokhoz költöztek. Bár jelezték a történteket a kivitelezőnek és az önkormányzatnak is, egyelőre senki nem kereste őket a kártalanítás miatt. A kivitelező cég azt közölte a Híradóval, hogy a biztosító bevonásával rendeznék a károkat.

„Erre jöttem haza, hogy ilyenek vannak itt… Nem tudom, hogy mi történt.” Deszkák a földön, letört faágak és tetőcserepek hevernek egy sátoraljaújhelyi családi ház portáján.

Hétfő este zuhant a sátoraljaúhelyi család házára a törmelék az alig kétszáz méterre épülő függőhídról. A viharos szél megbontotta a járófelület szereléséhez használt deszkázatot. A felvételt a házban lakók készítették, ők riasztották a tűzoltókat is.

„Tönkrement az egész életünk” – deszkák zuhantak az épülő Nemzeti Összetartozás Hídjáról Baloghék házára
Forrás: Híradó

„A csapódásra jöttünk ki” – így emlékezett vissza az estére Balogh Márió. A férfi szerint csoda, hogy nem történt tragédia. Az épület fakerítése széttört, az eresz megrongálódott és több tetőcserepet is ki kell cserélni. Nagyon megijedtek.

Életveszélyben voltunk szó szerint

– mondta.

A gyerekszoba ablaka mindössze néhány méterre van a becsapódás helyétől. Balogh Márió feleségével és két fiával él a házban, de a baleset óta a nagyszülőknél laknak, egyelőre nem mernek hazaköltözni.

Az épülő híd nagyszerű látványt ígér, üveg lesz az alja – a 4 milliárd forintból megvalósuló „Nemzeti Összetartozás Hídja” két hegy között épül, idén adják át. A 700 méter hosszú, 80 méter magasan húzódó híd az építtetők szerint a világ leghosszabb függőhídja lesz. Alatta több százan élnek családi házakban. Balogh Márió szerint hiába jelezték a történteket, eddig sem a kivitelező, sem a város nem kereste őket az ügyben.

Itt lakunk hat éve, és nem azért költöztünk ide, hogy eladjuk. A háznak is, az ingatlannak leértékelődött. Ez nem lehet, hogy így legyünk itthon, félünk. Tönkrement az egész életünk

– mondta Balogh Márió.

„Tönkrement az egész életünk” – deszkák zuhantak az épülő Nemzeti Összetartozás Hídjáról Baloghék házára
Forrás: Híradó

Az RTL Híradó megkeresésére a fő kivitelező, a Graboplan Kft-t ügyvezetője azt írta: „az építési területet 2023 végén átadták a híd szerkezetépítési munkáit teljes felelősségi körben végző sátoraljaújhelyi kivitelező vállalat részére.” Varga Tamás hozzátette:

sajnálattal értesültek az esetről, a helyreállítást a helyi vállalkozás felelősségbiztosítója bevonásával megkezdték.

Hogy mikor és hogyan kártalanítják a családot, azt nem közölték.

#Híradó#Videó#top hírek

Címlapról ajánljuk