Havi 85 ezer forinttal több pénz maradhatna a háromgyerekes anyáknálA szakértő szerint a háromgyerekes édesanyák adómentessége nagyságrendileg 200 milliárd forintba kerülhet a költségvetésnek.
Híradó

Ha jönne az újabb kedvezménycsomag, átlagosan havi 85 ezer forinttal több pénz maradhatna a háromgyerekes anyáknál

Heer OrsolyaHeer Orsolya

2023. szeptember 16. 17:34

A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a háromgyerekes édesanyák adómentessége nagyságrendileg 200 milliárd forintba kerülhet a költségvetésnek. A miniszterelnök két napja tett ismét ígéretet az élethosszig tartó adókedvezmény kiterjesztésére.

Ki fogjuk terjeszteni a háromgyerekes édesanyákra is, várom a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad


mondta két napja Orbán Viktor a személyijövedelemadó-mentességről.

Hogy ez mennyibe kerülne a költségvetésnek, csak becsülni lehet.

A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint több százezer anyát érinthet az szja-mentesség kiterjesztése, ők havonta átlagosan 85 ezer forintot spórolhatnának. Tóth Levente, a Bank 360 szakértője elmondta:

van egy elfogadott 2024-es költségvetésünk, amiben ez nincs benne, másrészt van egy 23-as költségvetés, ami borzasztóan rossz állapotban van, tehát ha a miniszterelnök arra vár, hogy a pénzügyminiszter ellankadjon, nem úgy tűnik, hogy most van az a pillanat.


A szakértő szerint a családi adókedvezmény és a családi pótlék infláció követő emelésére is nagyon nagy szükség lenne. Mennyit kapnak most a gyereket nevelő családok, és mióta változatlan az összeg? Kiderül a fenti videóra kattintva.

#Híradó#Videó#top hírek#szja-mentesség#szja#három gyerek#adókedvezmény#SZJA-visszatérítés#Gazdaság

Címlapról ajánljuk