Híradó

Ismert emberek százezreket fizethettek, hogy alkohol- és drogproblémáikat diszkréten kezeljék a nagykanizsai kórházban

Lévai RenátaLévai Renáta

2023. szeptember 15. 18:07

Több százezer forintos kenőpénz fejében VIP ellátást kaphattak a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályán olyanok, akik titokban akarták tartani betegségüket. Egy főorvost és hat másik embert hallgattak ki gyanúsítottként. Információink szerint az alkohol- és drogproblémákkal küzdő, ismert pácienseknek előre kellett fizetniük. A főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került és úgy tudjuk a napokban a munkaviszonya is megszűnt a kórházban.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indítottak nyomozást egy nagykanizsai kórház vezető főorvosa ellene.

A gyanú szerint az egyik nagykanizsai kórház vezető főorvosa a magán betegei számára a kórház pszichiátriai VIP szobájában az állam ellátás keretében jogosulatlanul biztosított diszkrét ellátást olyan pácienseknek, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot. Mindezekért cserébe az orvos jelentős összegeket kért a betegeitől

– mondta Pap Judit, a Nemzeti Védelmi Szolgálat szóvivője. A fővárosban is akcióztak a rendőrök és a védelmi tisztek. A gyanú szerint a 62 éves osztályvezető-főorvosnak egy budapesti férfi és egy nő közvetítette a pácienseket.

Nekik utalták a kért összegeket, amiből az orvosnak ők utalták tovább az elvárt pénzt. Az orvos rendszeresen a családtagjai számára kérte ennek az összegnek az utalását

– Pap Judit, a Nemzeti Védelmi Szolgálat szóvivője.

A kezelések akár több százezer forintba is kerültek – az RTL Híradó információi szerint olyan ismert emberek vehették igénybe, akik alkohol- és drogproblémával küzdenek. A rendőrök a házkutatásokon iratokat, telefonokat, számítógépeket és 22 millió forintot is lefoglaltak. A két közvetítőt vesztegetés elfogadása miatt hallgatták ki. Úgy tudjuk, 4 pácienst pedig azért, mert fizettek az ellátásért.  

A bíróság tájékoztatása szerint a főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került, nem hagyhatja el a várost. Információink szerint a napokban a munkaviszonya is megszűnt a kórházban. Vesztegetés elfogadása miatt kell majd felelnie, amiért akár évekre is rács mögé kerülhet.

#Híradó#Videó#Belföld#vip#kórház#kenőpénz#nagykanizsa#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk