Híradó

Gálvölgyi János szanatóriumban van, a jövő évadtól Pintér Béla társulatának tagja lesz

Daróczi DóraDaróczi Dóra

2023. május 24. 19:43

„János legnagyobb meglepetésemre egyszer csak fölhívott, és azt mondta, hogy otthon van” – mondta Hernádi Judit arról, hogyan tudta meg, hogy jó barátja kijöhetett a kórházból. A Facebookon a színész maga köszönte meg az orvosok és ápolók munkáját egy mosolygós fotó kíséretében. Információink szerint Gálvölgyi János most szanatóriumban gyógyul.

Mosolyog Gálvölgyi János a képen, amit lánya osztott meg róla közösségi oldalán. A poszt szövegét a színész írta. Megköszönte azoknak, akik aggódtak érte, és hittek a gyógyulásában:

Köszönöm az orvosok és az ápolószemélyzet emberségét, szakmai tudását, melyet alulfizetni ugyan lehet, de igazán megbecsülni talán soha.

Gálvölgyi János két hete került intenzív osztályra. Lányai vitték be a kórházba, miután nem kapott levegőt és félrebeszélt, a mentő viszont 40 perc múlva sem ért ki. A színész már elhagyhatta a kórházat, erről elsők között Hernádi Judit színésznőt értesítette.

Hernádi Judit a Híradónak elmondta: „a családdal rendszeresen kapcsolatban vagyok, és most, hogy a betegsége volt, végig beszélgettünk, 

a János pedig legnagyobb meglepetésemre egyszer csak fölhívott, és azt mondta, hogy otthon van. Ez így történt, és akkor nagyon örültem.

A Híradó információi szerint Gálvölgyi János most szanatóriumban van. A népszerű színész jövő évadtól Pintér Béla társulatának tagja lesz. Farkasházy Tivadar humorista a Híradónak azt mesélte, hogy amint barátja jobban lett, a társulatról érdeklődött.

„Múlt hétfőn nagy gondban voltunk, mert egy címlapot terveztünk vele és Pintér Bélával a 75. születésnapjára, ami ugye holnapután lesz, mert az volt mostanában a kedvenc színháza, de még nem tudtuk, hogy magához tért. (…) Alig, hogy kinyomták lapot, János magához tért, és az volt az első kérdése, hogy ugye nem ugrott a Pintér Béla?”

Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálatából az derült ki, Gálvölgyi János ügyében a mentésirányító hibázott. Győrfi Pál, a mentők szóvivője sajnálja a történteket, de a családdal nem beszéltek, erről az ATV és az Index közös podcastjében beszélt. Azt mondta, „akkor kér az ember bocsánatot, hogyha már tudja, hogy hibás valamiben”. A mentők ugyan már tudják ezt, de ahogy Győrfi fogalmazott, „még mindig nem fekete-fehér ennek a hibának a súlya”. 

#Híradó#Videó#gálvölgyi jános#Kultúra#kórház#szanatórium#mentők#győrfi pál#hernádi judit#farkasházy tivadar

Címlapról ajánljuk