Híradó

Mészáros Lőrinc: „A Mészáros Csoport, azt gondolom, ad anyagi, erkölcsi feltételt, hogy a beruházások növekedjenek”

Magyar ÉvaMagyar Éva

2023. május 18. 19:59

Zöldségtermesztésben erősödne, és növelné az öntözött területei nagyságát Mészáros Lőrinc. Az ország leggazdagabb embere szerint a mezőgazdaságban nem elég a munka és a tehetség, a jóistenre is szükség van. Erről csütörtökön, a nagyrészt uniós támogatásból megépült mosonmagyaróvári öntözőtelep átadásán beszélt. Azt is mondta, a Mészáros csoport minden anyagi és erkölcsi feltételt biztosít a fejlesztésekhez.

A hársfamajori öntözőtelep jórészt uniós támogatásból valósult meg, és tavaly a próbaüzem alatt már bizonyított. Erről beszélt a csütörtöki avatóünnepségen Mészáros Lőrinc, aki a Talentis Agro tulajdonosaként az ország egyik legnagyobb agárvállalkozója.

„Látjuk, hogy azért nem mindegy, hogy öntözött területen tudunk gazdálkodni, vagy a jóistenre bízzuk magunkat, 

hiszen a mezőgazdaságnak azért a munka és a tehetség mellett a jóistenre is szüksége van, hogy megfelelő csapadékmennyiség jusson ki, le a földekre.

– fogalmazott az avatáson, ahol Nagy Isván agrárminiszter és Makai Szabolcs, a Talentis Agro vezérigazgatója is megjelent. 

Mészáros Lőrinc nem állna meg itt: jelenleg nyolcezer hektárt öntöznek az országban, de jóval többet szeretnének. Mint mondta, a beruházás költsége közel hatmilliárd forint volt, ennek nagy részét támogatásból valósították meg, a többit pedig saját erőből finanszírozták. 

Arra nem tért ki, hogy pontosan mit ért saját erő alatt, de a jórészt állami megbízásokból egyre hízó privát vagyona alapján ő az ország legtehetősebb embere. A 100 leggazdagabb magyarról készült kiadvány becslése szerint az elmúlt egy évben 180 milliárd forinttal gazdagodott, ami azt jelenti, hogy óránként, átlagosan 20 és fél millió forintot keresett. Vagyis másodpercenként 5700 forintot. Ez csaknem két és félszerese annak, amennyit a világ legjobban fizetett sportolója, Cristiano Rondaldo keres. 

Mészáros Lőrinc arról is beszélt, a zöldségtermesztésben erősödne: „Azt gondolom, az is nagyon fontos. És a tavalyi időszakban, idei időszakban is már paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát tudunk előállítani.”

Mészáros a kollégáit is fejlesztésekre buzdítja:

Mert a Mészáros Csoport azt gondolom, ad mindenféle feltételt, anyagi, erkölcsi feltételt, hogy a beruházások növekedjenek.

A most átadott hársfamajori öntözőtelep 580 millió forintba került, ennek nagy részét az Európai Unió biztosította.

#Híradó#Videó#mészáros lőrinc#Gazdaság#mezőgazdaság#hársfamajori öntözőtelep#ma#Mészáros csoport#eső#csapadék

Címlapról ajánljuk