Híradó

Sanyikának hívták a kétéves kisfiút, akinek földi maradványait csomagtartóban vitték a nyíregyházi rendőrségre

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. április 16. 18:19

A Szabolcs vármegyei Ilkről származott a kisfiú. A települést sokkolta a tragédia híre. helyiek mutatták meg, hol élhetett a kisfiú 17 éves édesanyjával, aki jelenleg egy nyírségi anyaotthonban van értesüléseink szerint. A gyerekek idén januárban kerülhettek nevelőszülőkhöz.

Sanyikának hívták és a Szabolcs vármegyei Ilkről származott a csomagtartóban holtan talált kisfiú, tudta meg az RTL Híradó. A nevelőszülei parkoltak le a nyíregyházi rendőrségnél tegnap kora reggel az autóval, amiben a két és féléves gyerek holtteste volt. Úgy tudni, az áldozat kishúga is velük volt, őt információink szerint megfigyelésre kórházba vitték a mentők. 

Van egy harmadik testvérük is a falubeliek szerint: 17 éves anyjuk a csecsemőjével most egy anyaotthonban van. Helyiek mutatták meg, hol élhetett az anya gyermekeivel, a család azonban nem akart nyilatkozni, rendőrt hívtak stábunkra. A települést megdöbbentette a tragédia híre. 

A Nyíregyházi Rendőr-kapitányságnál megtalált gyerekek egyházi otthonba kerülhettek, onnan pedig idén januárban a nyíregyházi házaspárhoz, vagyis nevelőszülőkhöz. A Nyíregyházi Egyházmegye tegnap közleményt adott ki. Azt írták, „rendkívüli bizottságot állítottak fel a nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset miatt." 

A bizottság egyrészt a rendőrség munkáját, másrészt az érintettek gyászfeldolgozását segíti.

Továbbra sem tudni, pontosan hogyan és mikor vesztette életét a gyermek, ezzel kapcsolatban gyanúsítanak-e vagy őrizetbe vettek-e már valakit a rendőrök. Annyi biztos csupán, hogy bűncselekményre gyanakodnak.

 

#Híradó#Videó#nyíregyháza#gyerek#top hírek

Címlapról ajánljuk