Híradó

„Elvisszük annak a hírét, hogy a magyar nép szolidáris és érző” – Iványi Gáborék Ukrajnába vittek adományokat

Daróczi DóraDaróczi Dóra

2023. január 2. 17:54

Élelmiszer, gyógyszerek, ruhák, mosógépek, sok más mellett ezeket vitték legutóbbi látogatásukkor Iványi Gáborék a háború sújtotta Ukrajnába. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője és segítői már több mint tízszer vittek adományokat a háború kitörése óta. Most egyik kisbuszukat is otthagyták adományként. Iványi Gábor az RTL Híradónak azt mondta, látogatásaik arról is szólnak, hogy a magyarok szolidaritásáról biztosítsák a megtámadottakat.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a hozzájuk tartozó Oltalom Karitatív Egyesülettel a háború kitörése óta több mint tízszer vitt adományokat a megtámadott Ukrajnába. Karácsony másnapján is útra keltek, Kijevben az egyik harcoló egység laktanyájába és egy katonai kórházba vittek egyebek közt élelmiszert, zseblámpákat, Covid-teszteket, és az áramellátáshoz szükséges eszközöket. Egy ungvári menekülttábort generátoros mosodával láttak el, de több kisebb faluban is szükség volt a segítségükre. Az egyik kisbuszukat is otthagyták adományként.

A lebombázott Borodynkában egy iskolát támogattak. Azt látták, kifosztották őket, és a rendszeres áramkimaradások miatt nincs fűtés. Most azért is gyűjtenek, hogy tabletekkel és generátorokkal tudjanak segíteni. De a tárgyi adományokon kívül fontos üzenetet is szeretnének átadni.

Elvisszük annak a hírét, hogy a magyar nép szolidáris és érző nép, és azok számára, akik a politika nem egyesek uralomvágyáról, vagy akarnokságáról, cseleiről szól, hanem az emberségről, azt a fajta politikát, itt nagyon sok jó szándékú ember támogatja

– mondta Iványi Gábor, aki hozzátette, érzik, hogy az emberek sokkal kevesebbet tudnak adni. Az adományokra viszont szükségük van, hogy segíthessenek. Bár hosszú eljárások után visszakaptak egyfajta egyházi státuszt, továbbra sem jogosultak egyházként állami támogatásra. Emiatt folyamatos pénzhiánnyal küzdenek.

Ha ilyen helyzetben az ember valamit tehet, akkor az mindenképpen, az, hogy az emberségét, az együttérzését a megtámadott irányába kifejezi és eljuttatja. Ha Oroszországot támadná meg bárki, akkor az orosz emberek mellé állnánk oda

– mondta Iványi Gábor.

A közeljövőben azt tervezik, hogy anyákat és gyerekeket hívnak meg Ukrajnából, és különböző programokkal, cirkusszal, állatkerttel próbálják feledtetni velük a háború borzalmait.

#Híradó#Belföld#iványi gábor#oltalom karitatív egyesület#orosz-ukrán háború#ukrajna#kárpátalja#segítség#top hírek

Címlapról ajánljuk