Híradó

Ezt mondta Mészöly Kálmán szeretett közönségéről a Híradónak

Barsi FanniBarsi Fanni

2022. november 22. 17:58

A hétfőn elhunyt futball-legenda hét éve adott interjút az RTL Híradónak. Arról beszélt, milyen érzés, amikor nagy közönség előtt kell szerepelni.

81 éves korában meghalt Mészöly Kálmán, a magyar futball legendás alakja, vagy ahogy sokszor emlegették a Szőke Szikla. 61-szer lépett pályára a válogatott tagjaként, és ugyanennyiszer irányította edzőként a csapatot. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2018 januárjában életműdíjjal ismerte el pályafutását. Puskás Lajos volt válogatott játékos szerint egykori csapattársát hihetetlen akaratereje tette sikeressé.  

Mészöly Kálmán igazi focilegenda: mindössze 11 évesen lett igazolt sportoló, és hamar eljutott a válogatottságig. Százezrek ismerték és ismerik. 10 év alatt 61-szer szerepelt a címeres mezben, és 3-szor volt világválogatott. Ő volt a Szőke Szikla. Korszakának egyik legjobb védőjének tartották. Később edzőként folytatta, komoly sikerekkel: összesen 61-szer irányította a magyar válogatottat. 1982-ben a világbajnokságon vezette a csapatot.  

A Híradónak hét éve arról beszélt, hogy mennyire inspirálták őt a lelkes szurkolók: 

Engem soha nem zavart, engem csak inspirált, ha minél többen voltak. Szóval nem voltam egy remegős vagy megijedős. Borzasztóan  élveztem, hogy ekkora közönség előtt játszunk. És mindig jobb eredményre, mindig jobb játékra ösztökélt. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2018 januárjában életműdíjjal ismerte el pályafutását. Ugyanabban az évben Budapest díszpolgára lett. 

 

 

 

#Híradó#Videó#mészöly kálmán#foci#futball#gyász

Címlapról ajánljuk