Híradó

„Remélem a válogatott is úgy fog küzdeni, mint mi a jegyért” – összeomlott az MLSZ rendszere, törzsszurkolók is hoppon maradtak

Tárkányi ZsoltTárkányi Zsolt

2022. augusztus 29. 18:30

Nem tudta kezelni a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseire szóló jegyigényléseket a Magyar Labdarúgó Szövetség elektronikai rendszere. Sok szurkoló arra panaszkodott, hogy akár hat órán át is várakozott, mire jegyet tudott venni az olaszok elleni szeptemberi mérkőzésre. Így is ők voltak a szerencsésebbek. Az MLSZ szerint 200 ezren akartak egyszerre jegyet venni, azt ígérik, fejleszteni fogják a rendszert.

Történelmi, 4-0-ás győzelmet aratott a magyar futballválogatott Angliában a házigazdák ellen júniusban. Magyarország ezzel négy meccs után vezeti az előzetesen halálcsoportnak kikiáltott négyest Németország, Olaszország és Anglia előtt a Nemzetek Ligájában. Az utolsó két meccset szeptemberben játsszák.

A magyar válogatott várakozáson felüli teljesítménye várakozáson felüli szurkolói érdeklődést is eredményezett. Az utolsó hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésre az olaszok ellen több mint 200 ezer jegyigénylés érkezett egy nap alatt.

Pénteken kezdték árulni a jegyeket, de az MLSZ rendszere nem bírta a terhelést, szinte azonnal összeomlott.

A szövetség aznap este a közösségi oldalán jelezte, hogy alig 10 óra alatt minden jegy elkelt. Több százan kommenteltek, sokaknak szinte az egész napjuk ráment arra, hogy jegyhez jussanak. Volt, aki azt írta:

Több mint 7 óra küzdelem, többször dobott vissza 27 ezrediknek! Lefagyott! Nem lehetett fizetni!

Más valaki pedig így fogalmazott: 

10-kor kezdtük, 16:30-ra lett meg a jegy. Négyszer dobott vissza. Remélem a válogatott is úgy fog küzdeni, mint mi a jegyért.

Ők voltak a szerencsésebbek, több tízezren ugyanis hoppon maradtak.

4 szurkolói kártyával egész napos várakozás után semmi.

Mások is hasonlóan jártak: „egész nap próbálkoztunk, nem sikerült jegyet venni. Botrány az egész MLSZ.”

Antal Adrián, az egyik legnépszerűbb hazai szurkolói közösség, a Trollfoci szerkesztője az RTL Híradónak azt mondta, „ne legyen nagyobb gondunk annál”, mint hogy 200 ezren akarnak bejutni egy 60-70 ezres stadionba. Szerinte arra kellene megoldást találni, hogy legalább azok ne maradjanak jegy nélkül, akik minden meccsen, akár külföldön is ott vannak.

Azok részesüljenek ilyenkor előnyben, akik már valamilyen válogatott meccsen vagy meccseken a múltban részt vettek.

Az MLSZ-nél azt ígérik, hogy fejleszteni fogják az informatikai rendszert. Sipos Jenő szóvivő azt mondta, elemzik a helyzetet, és eldönti, milyen intézkedésekkel lehet „még gördülékenyebbé” tenni a kiszolgálást. Hozzátette:

De azt tudni kell, hogy ha van egy 50-60 ezres stadion, oda nem tud 200 ezer ember egyszerre beférni.

Hétfő reggel nyitották meg a másik szeptemberi, a németek elleni idegenbeli meccsre szóló jegyek értékesítését. A rendszer ezúttal is többször összeomlott, végül a 2100 belépő kevesebb mint egy óra alatt gazdára talált.

 

#Híradó#Videó#mlsz#labdarúgás#foci#magyar válogatott#jegyek#stadion#jegyeladás#szurkolók#nemzetek ligája#top hírek

Címlapról ajánljuk