Híradó

Stabil az állapota a dán válogatott focistának Christian Eriksennek

Gyömöre MátéGyömöre Máté

2021. június 13. 18:39

Stabil az állapota a dán válogatott focistának Christian Eriksennek, aki a tegnap esti EB meccsen összeesett. A világklasszis támadónak megállt a szíve, a pályán kellett újraéleszteni, az orvosok negyed órán át küzdöttek az életéért. Egy dán vezető sportorvos szerint nem biztos, hogy Eriksen valaha is újra pályára léphet.

Eriksen a Dánia-Finnország Európa bajnoki mérkőzés első félidejének a végén egy bedobást készült levenni, amikor két lépés után összeesett. Megállt a szíve. A játékosok rögtön látták, hogy nagy a baj, azonnal intettek, hogy jöjjön az orvosi segítség. A meccset azonnal félbeszakították.

 

 

Csaknem negyeden órán át küzdöttek az életéért, miközben a könnyeikkel küszködő csapattársai sorfalat álltak körülötte, hogy eltakarják a haláltusáját a kíváncsi szemek elől.

 

 

A játékos felesége a partvonalról nézte végig a drámát, őt a dán kapus és a csapatkapitány próbálta bátorítani.

Ahogy a stadionban, itt is döbbent csend lett úrrá a szurkolókon. Aztán egyszer csak örömujjongásban törtek ki, amikor meglátták, a szakszerű és gyors segítségnek hála, sikerült megmenteni Eriksen életét, aki már magánál volt, amikor levitték a pályáról. A focistát stabil állapotban szállították kórházba.

A csapatok végül egy órányi tanakodás után a folytatás mellett döntötték. Ezt kérte egyébként  kórházból küldött videóüzenetében maga Eriksen is. Erre nem mindenki volt képes. A pályán legtöbb segítséget nyújtó barátja, a dán csapat kapitánya a lelki sokk miatt nem vállalta a folytatást. De nem volt mindenki ilyen megértő. A magyar állami média szakértője, Bognár György hosszasan elégedetlenkedett amiatt, hogy milyen nehezen született meg a döntés a mérkőzés folytatásáról. Egyebek közt azt mondta:

Számomra nem Eriksen állapota aggasztó, hanem hogy hogy lehetnek valakik ilyen döntésképtelenek.

 

Arról is beszélt, hogy akit megviselt az eset, azt cseréljék le. Kijelentései miatt valóságos népharag zúdult Bognárra a közösségi oldalakon. A Paks edzőjeként dolgozó egykori labdarúgó ma a csapat oldalán reagált. Azt írta elnézést kér mindenkitől, akit szerinte akaratán kívül megbántott.

A pályára visszatérő játékosokat a szurkolók vastapssal köszöntötték, és ugyanígy tettek az ellenfél focistái is. A mérkőzés után, amit egyébként a finnek nyertek 1-0-ra, mindkét csapat szövetségi kapitánya arról beszélt, nehéz döntést kellett meghozniuk.

Hogy Eriksen pályára léphet-e még valaha, egyelőre kérdéses. A dán szövetség vasárnap hivatalosan annyit közölt: Eriksen állapota stabil, továbbra is kórházban marad, és újabb vizsgálatokat végeznek el rajta.

#Híradó#Sport#futball#európa-bajnokság

Címlapról ajánljuk