Híradó

Feljelenti Gömörit a Paralimpiai Bizottság sportgazdasági igazgatója

Velti LászlóVelti László

2015. május 27. 19:05

Kovács Brigitta az RTL Híradóhoz fordult, miután kedden hazug lejárató kampány szervezésével vádolta meg az elnök. A sportgazdasági igazgató azt állítja, Gömöri Zsolt milliókkal több szponzori jutalékhoz jutott, mint amennyit a nyilvánosság előtt bevallott, és olyan összegeket is felvett, amelyek nem is őt illeték meg.

Kedd még este is azt magyarázta Gömöri Zsolt paralimpikonoknak, hogy semennyit sem költött magára a sportolóknak szánt pénzből. Ezt azonban nem hagyta rögzíteni a tévéstáboknak, a tájékozató kezdetén kiküldte a kamerákat. 

A tájékozató előtt Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai aranyérmes úszó a Facebookon alkalmatlannak nevezte, és lemondásra szólította fel Gömörit. Gömöri előzőleg, az elnökség keddi zárt ülése után beszélt arról, hogy eltorzított dokumentumok alapján, hazug lejárató kampány zajlik ellene, és ezért feljelentést is tesz. 

Kovács Brigitta a Paralimpiai Bizottság honlapja szerint jelenleg a szervezet sportgazdasági vezetője. Ő jár a drága szolgálati autók egyikével, amelyeket tavaly óta lízingelnek, miközben többször is a sportolók sanyarú körülményeire panaszkodott az elnök. Kovács Brigitta azt állítja, nem ő adta ki a dokumentumokat, de mindenről tudott, és most feljelentést tesz. Gömöri keddi sajtótájékoztatója után döntött úgy, hogy az RTL Híradó kamerája elé áll, nemrég jött haza egy szöuli kiküldetésből.

Gömöri a Házon kívül-nek egy emailben részletezte szponzori jutalékait. E szerint 2013-ban összesen több mint bruttó másfél millió forintban, 2014-ben pedig 1.260.000-ben részesült - a fizetése mellett. A sportgazdasági igazgató most azt állítja, az elnök jóval több pénzt vett fel az érdekeltségébe tartozó cégeken keresztül. Olyan összeget is, amelyre nem volt jogosult. Például 2012-ben, amikor a MOB sportigazgatója hozott egy szponzort. 

Megkeresésünkre Gömöri Zsolt azt válaszolta, hogy a sportgazdasági vezető egyik állítása sem igaz.  
 

#Híradó#gömöri zsolt#feljelentés#paralimpiai bizottság

Címlapról ajánljuk