Híradó

Előre megszavaztatott magának kétmillió hatszázezer forint jutalmat Kaba polgármestere

Luigits TamásLuigits Tamás

2015. április 8. 19:28

Ezt a fizetésén felül kapja három részletben. A helyi jegyző szerint ez nem ellentétes a jogszabályokkal, mert feltételekhez kötötték, hogy mikor kapja meg a polgármester a pénzt. De hogy mik ezek a feltételek azt csak később döntik el. A szocialisták szerint valójában arról van szó, hogy a képviselőtestület ezzel a trükkel akarja kárpótolni a polgármestert amiatt, hogy ősztől csökkent a fizetése a parlament döntése miatt.

Szegi Emma, Kaba fideszes polgármestere nem akart nyilatkozni. A hatezer fős település polgármestereként 448 700 forintot keres havonta, de a képviselőtestület már most megszavazta, hogy idén 6 havi fizetését, 2 millió 692 ezer forintot kap majd jutalomként, három részletben. A város jegyzője szerint ezzel nincs semmi baj.

Több kistelepülési polgármester - köztük Fideszesek is - már kezdeményezték, hogy a parlament állítsa vissza korábbi fizetésüket. A Fidesz közleményben jelezte, hogy a frakció korábban már tárgyalta a javaslatot, de akkor sem támogatta és most sem fogja.

Az RTL Híradó teljes adását itt nézheti meg!

#Híradó#jutalom#kaba#polgármester#jegyző#fidesz

Címlapról ajánljuk