Házon kívül

Magyar Péter: Nem tudtam a kegyelmi ügyről

Boros KrisztinaBoros Krisztina

2024. május 26. 19:26

Minden úgy indult a miniszterelnök falujában, Felcsúton is, ahogy az utóbbi időben a Tisza Párt rendezvényein már megszokottá vált. Fotósok, újságírók gyűrűjében odasétált a rá váró pár száz emberhez Magyar Péter. Hatvanpusztáról érkezett oda pénteken, majd továbbment Bicskére. Ott tartott beszédet, ahol K. Endre autója egy újságírókat szállító kocsival ütközött egy nappal a Házon kívül leleplező riportja után. A Házon kívülnek adott interjújában Magyar Péter arról beszélt, hogy nem tudott előre a kegyelmi ügyről, és szerinte az ő megjelenése nem takarta el a botrányt.

Magyar Péter Bicskén a pedofilügy áldozatairól ugyan beszélt, de a kegyelmi ügyről nem. Pedig az ő politikai karrierje akkor indult, mikor kiderült, hogy K. Endre elnöki kegyelmet kapott. Ezzel kapcsolatban a Házon kívülnek adott rövid interjút

Bicske valamilyen szempontból önnek is egy szimbolikus hely, hiszen, ha nincs a kegyelmi ügy, akkor talán ma ön sem járja az országot. Vagy igen?

Igen, bár ez nem egy jó hasonlat, és nem örülök ennek, hogy ez a kegyelmi botrány kitört, de valószínűleg akkor sok minden másképp alakult volna, de fontosabbnak tartom azt megjegyezni, hogy itt vagyunk több mint három hónappal azután, hogy kitört ez a kegyelmi botrány, és a mai napig nem vállalta igazából senki a felelősséget.

Ön tavaly tavasszal már tudta, hogy kegyelmet kap K. Endre?

Nem tudtam. Én ugyanakkor tudtam meg, mint mindenki más, amikor a 444 megírta.

Sokan azt mondják, hogy talán pont az ön megjelenése is akarva-akaratlanul eltakarta ezt az ügyet, a kegyelmi ügyet.

Én ezt nem hiszem, hiszen nem véletlenül vagyunk itt. Mi tartottunk a Belügyminisztérium előtt nagy tüntetést tízezer emberrel legalább, és követeltük a felelősök megbüntetését, követeltük azt, hogy a református egyház legalább a vezetésből rakja ki azt a Balog Zoltánt, akinek idézőjelben elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ez a kegyelem megszületett, és hogy megtalálják az igazi felelősöket.

#Házon kívül#Videó#magyar péter#felcsút#k. endre

Címlapról ajánljuk