Házon kívül

„Még ha a saját gyereküket is piszkálnák, eltitkolnák, csak hogy Orbán nevén ne essen folt” – hisznek K. Endre ártatlanságában a szülőfalujában

Molnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2024. február 25. 17:59

„Hát szerintem ártatlan. Nagyon is, mert olyan egy jóravaló” – mondta egy falubéli a Házon kívülnek az erdélyi Zabolán, ahonnan a pedofil igazgató segítője, K. Endre származik. A kis faluban a család régóta nagy tiszteletnek örvend, mindenki ismeri őket, ezért, hiába a jogerős ítélet, sokan ártatlannak tartják. Mások azt gondolják, nem mert visszatérni a földijei közé. Közben újabb és újabb fideszes szálak bukkannak fel a kegyelmi botrány ügyében.

Erdélyben, a Háromszéki-havasok lábánál fekvő Zabolán nőtt fel bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese. K. Endrét jogerősen elítéltek, majd köztársasági elnöki kegyelmet kapott. Nemrég azt nyilatkozta, hazatérne szülőföldjére, és ártatlannak tartja magát. Kegyelmi ügyét – akárcsak a falut – azóta is homály és köd borítja.  

Annyi az egészhez a mondandóm, hogy mindenki egy második esélyt megérdemel

– mondta az egyik helyi lakos a kisboltban, aki csak úgy, mint a többi Zabolán élő, hallott a bicskei gyermekotthon elítélt igazgatóhelyettesének ügyéről. Igaz, a legtöbben a magyar állami televíziót nézik, ahol sokkal kevesebb információt közöltek az ügyről, mint az RTL-en. 

„Még ha a saját gyereküket is piszkálnák, eltitkolnák, csak hogy Orbán Viktor nevén ne essen folt”  – Zabolán jártunk, a jogerős ítélet ellenére sokan hisznek K.Endre ártatlanságában
Molnár Fruzsina, a Házon kívül riportere kísérőjével, Attilával Zabolán beszélget

„A legnagyobb baj, hogy a helyiek is becsukják a fülüket és a szemüket, közben meg nyitva kellene tartani. Úgy látom, hogy az itteni emberek, még ha a saját gyereküket is piszkálnák, eltitkolnák, csak hogy Orbán Viktor nevén ne essen folt. Ez a legnagyobb probléma a helyiekkel, hogy szégyellik és félnek” – mondta a stáb kísérője, Attila, aki szintén Zabolából származik, de már nem él ott, ezért jól ismeri a helyieket. 

Ezt erősíti meg Tőkés Hunor, a Transtelex újságírója is, aki Erdélyi viszonylatban nem messze lakik a falutól. 

Ők nagy becsben tartják a K. édesapát és édesanyát, és igazából K. Endrét is, hisz ő is tanította őket.

A szülők a falu díszpolgárai voltak. K. Endre édesapja a református egyházban is fontos szerepet töltött be, először presbiter, majd főgondnok volt. Évekkel ezelőtt elhunyt, de a falu sportcsarnoka most is őrzi a nevét. K. Endre 1991-ben települt át Magyarországra, nem sokkal később már a Bicskei Gyermekotthonban dolgozott. 

„Még ha a saját gyereküket is piszkálnák, eltitkolnák, csak hogy Orbán Viktor nevén ne essen folt”  – Zabolán jártunk, a jogerős ítélet ellenére sokan hisznek K.Endre ártatlanságában
A zabolai Mikes-kastély rendszeres vendége volt K.Endre és családja 

Hogy ki mondta ki a végső szót a kegyelmi kérvény elbírálásában, azt nem csak a magyar, hanem az erdélyi média munkatársai is nagyon szeretnék tudni.

Legfőképpen az oknyomozó újságírókon áll vagy bukik az a történet, hogy kiderítsék, hogy mi történt valójában teljes egészében.

– mondta Házon Kívülnek őkés Hunor a Transtelex újságírója.

A fenti videóból kiderül,

  • mi mindent mondanak a zabolaiak K. Endréről, és miért gondolják, hogy a jogerős ítélet ellenére ártatlan;
  • mi köze van Novák Katalinnak a zabolai gróf kastélyához;
  • ki az a fideszes ügyvéd, aki K. Endrét védte a bíróságon;
  • milyen fideszes kapcsolatai vannak a bicskei gyerekotthon egykori igazgatójának és helyettesének, K.Endrének;
  • hogyan reagált csütörtökön Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a kegyelmi ügyre;
  • mi köze van V. Jánosnak, a szexuális erőszakért elítélt igazgatónak a felcsúti Puskás Akadémiához;
  • milyen egyesületet hozott létre az egykori bicskei igazgató Orbán Győzővel, a miniszterelnök öccsével;
  • és milyen volt, amikor K.Endre édesanyjánál, Zseni néninél tett látogatást a Házon kívül.
#Házon kívül#Videó#zabola#k. endre#kegyelmi botrány#pedofília#fidesz#mikes-kastély#ma#erdély

Címlapról ajánljuk