Gazdaság

Használhatatlan lett a félmillióból felújított kőbányai pingpongasztal

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 27. 15:09

A Szövőszék és Lenfonó utcák közötti parkban új térkőburkolatot kapott a pingpongasztal, ami miatt gyakorlatilag használhatatlan lett.

Nem sikerült valami jól Kőbányán, a Szövőszék és Lenfonó utcák közötti park egyik sporteszközének felújítása, derül ki a Blikk cikkéből.

A probléma a pingpongasztallal van, amiről Kovács Róbert kőbányai független önkormányzati képviselő számolt be Facebook-oldalán.

A fideszes vezetésű kerület félmillió forintból újította fel a pingpongasztalt. Az összeg java részét az asztal körüli térkőburkolat kialakítására fordították, csakhogy a lakók panaszai szerint a végeredmény használhatatlan lett.

A pingpongasztal széleitől mintegy 50 cm áll rendelkezésre, ezen a területen kellene a sportoló közönségnek megoldania a mozgást, ami nyilván nem életszerű. A térkőburkolat mellett pedig homokos-földes-sáros, sportolás során balesetveszélyt jelentő rendezetlen terület van. A nemrég elkészült beruházás összköltsége egyébként 505 ezer forint volt, ez nem tartalmazza a pingpongasztalt, mivel a tavaly elbontott eszköz került visszahelyezésre.


A munkákat a kerület saját cége, a Kőkert KFT végezte el, a 12 négyzetméternyi területre 130 darab 30x30x6 cm-es lapokat raktak le. Kovács Róbert sajnálja, hogy a határoló terület normális tereprendezésére a félmilliós keretből már nem futotta, és azt pedzegette, hogy a félmillió forint nem túl sok-e az elvégzett munkáért. (Ha a fotókon látható burkolat kellően vastag esésvédő gumilapokból lett kialakítva, akkor egyébként reális az 500 ezer forint körüli összeg.)


Nyitókép: Kovács Róbert / Facebook

#Gazdaság#budapest#kőbánya#felújítás#pingpongasztal

Címlapról ajánljuk