Gazdaság

Nagy Márton az elektromos autókról, akkugyártásról: Vannak huplik

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 28. 14:05

Az elektromos autózás a jövő technológiája, szögezte le Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy budapesti sajtóeseményen, ahol az iváncsai akkugyár zűrjeiről kérdezték.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt korábban, több száz dolgozót küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, ahol még be sem indult el termelés, csak a tesztüzem zajlik. A munkásoknak műszak közepén szóltak, hogy pakolják össze a cuccaikat, mert ki vannak rúgva. A Híradó riportját a kirúgásokról itt lehet megnézni:


Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy budapesti sajtóeseményen a Világgazdaságnak azt mondta, hogy az elektromos autózás a jövő technológiája, bár most átmeneti lassulás van, mivel az EU-ban „a penetráció alacsonyabb”.

Egyértelműen ez a jövő technológiája, az, hogy vannak huplik, előfordul

– fogalmazott a miniszter, aki szerint Kínában nincsenek ilyen hullámok, és az EU-ban „jó lenne továbbtolni”. Nagy Márton az iváncsaihoz hasonló huplik elkerülése érdekében közös európai megoldást tart szükségesnek.

Volt egy döntés az unióban a belső égésű motorok kivezetéséről, jó lenne, ha minden ország ehhez tartaná magát

– mondta, hozzátéve, hogy a magyar soros elnökség erre próbál megoldást találni majd júliustól.


Az eseményen megkérdezték a minisztertől azt is, hogy halad a Liszt Ferenc repülőtér állami felvásárlása.

„Jól halad, a napokban fogjuk befejezni a hitelezőkkel a tárgyalásokat” – mondta Nagy Márton, bár arról nem beszélt, hogy mikor kerülhet a magyar állam tulajdonába a reptér. Azt azért hozzátette, hogy

Már úgy szeretnék elmenni nyaralni, remélhetőleg olyan reptérről fogok felszállni.

Nyitókép: RTL Híradó

#Gazdaság#Nagy Márton#iváncsa#akkumulátorgyár#liszt ferenc nemzetközi repülőtér

Címlapról ajánljuk