Gazdaság

Milliókat hozott Németh Balázsék trafikbiznisze, miközben az atlétikai világbajnokságot népszerűsíti

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. június 1. 17:52

Úgy tűnik, nem ciki a cigi, legalábbis a sokmilliárdos atlétikai világbajnokságot szervező cég vezetőjének, Németh Balázsnak, aki a trafikozásban érdekelt.

„Nem összeférhetetlen a pozíciómmal az, hogy a családomnak trafikja van. Ennyi erővel, ha van egy taxis barátom, akkor nem foglalkozhatnánk a taxistörvénnyel, ha a szüleim nyugdíjasok, akkor a nyugdíjasokkal, mint ahogy a készülő demográfiai programmal sem foglalkozhatnánk, mivel én is kétgyerekes családapa vagyok. A szekszárdi üggyel természetesen foglalkoztunk, ahogy minden fontos mozzanatról beszámoltunk a trafiküggyel kapcsolatban. Nem gondolom, hogy a közmédia alul kezelné ezt az ügyet” – így nyilatkozott az Indexnek 2013-ban Németh Balázs, akkor még az állami média munkatársaként, miután kiderült, hogy felesége, Varga Patrícia két nagykovácsi trafik koncessziós jogát is elnyerte. Mindkét trafikot a helyi CBA-ból választották le. A Dohánypapír Bt.-ben Varga Patrícia beltag, Németh Balázs pedig kültag. 

2022-t a Dohánypapír Bt. 418,1 millió forintos nettó árbevétellel és 15,4 millió forint adózott eredménnyel zárta.

A taggyűlési jegyzőkönyv szerint ugyan napirendre vették az osztalékfizetést, de hogy hogyan döntöttek végül, az a dokumentumban nem szerepel.

A trafikügyről többet is megtudhat az RTL Híradó korábbi anyagából:


2015-ben a 24.hu tudta meg, hogy Némethék családi cége, a Kabala Média Bt. 2014 januárjától havi 435 ezer forint + áfát kapott a Tüskecsarnok PR és kommunikációs feladatainak ellátásáért. A céget 1995-ben alapította Németh Balázs apja, Németh Lajos meteorológus. Németh Balázs kültag. A Kabala-Média Bt. utolsó, az Igazságügyi Minisztérium honlapján elérhető mérlege a 2012-es évre vonatkozik, 2013-ban adták le. Azóta nyilvánosan semmit nem lehet tudni a bt. pénzügyeiről. 

Németh Balázs tavaly augusztus végén távozott az állami médiától, ahol a híradó egyik legismertebb arca volt. A hvg.hu tudta meg, hogy „a törvény által előírt juttatásokon túl Németh Balázs, az M1 Híradójának korábbi műsorvezetője távozásakor négyhavi távolléti díjban – bruttó 8 014 000 forint – részesült.” Az is kiderült, hogy Németh Balázs havonta mekkora összegért olvasott fel az állami médiában. 

Már szeptember elején kiderült, hogy ő lesz a budapesti atlétikai vb-t szervező cég vezérigazgatója. Hogy havonta mekkora összegért, azt nyilvános platformon nem találtuk meg, a cég pedig korábbi, a közérdekű adatok hollétére vonatkozó levelünkre egyszerűen nem válaszolt. 

Németh Balázs az RTL-nek elárulta, csak az atlétikai vébé után mondják meg, pontosan mennyibe került az atlétikai világbajnokság szervezése:


Nyitókép: Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója bemelegít a 38. Telekom Vivicittá futófesztivál félmaratoni versenyének rajtja előtt a Margitszigeten 2023. április 23-án. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Gazdaság#németh balázs#atlétikai világbajnokság#dohánypapír bt.#varga patrícia#ma

Címlapról ajánljuk