Gazdaság

Magyar találmány: dezodor-újratöltő automatákat szerelnek fel egy drogérialánc üzleteiben

rtl.hurtl.hu

2023. január 28. 16:17

A palackot összesen öt alkalommal lehet feltölteni a Rossmann üzleteiben.

Fújós dezodorokat újratöltő automatát telepít üzleteibe a Rossmann. Ezzel a megoldással egyetlen palackkal öt dezodor csomagolását lehet kiváltani – írja a hvg.hu.

Az automatát egy csapat magyar fiatal találta és fejlesztette ki: a Respray automaták az egyik társalapító, Réti Andor szerint már csak azért is szükségesek, mert csak Európában közel kétmilliárd dezodorpalackot dobnak ki az emberek évente, az új alumíniumpalackok elállítása pedig rendkívül energia- és költségigényes.

Az üzletben üres palackokat lehet venni, amelyek ott helyben megtölthetők a géppel a drogérialánc Isana márkájának illataival, ezek után pedig még négy alkalommal vihetők vissza újratölteni. A kupakot és a szórófejet a vásárlónak kell lepattintania, utóbbi leszedéséhez segítség is van egy kisebb lyuk formájában a gép oldalában. Az automata magától felismeri a csomagolásról, melyik illatú terméket választotta a vásárló, és azt fogja beletölteni a palackba. Ezek után egy képernyőn kell megerősíteni a vásárlásra vonatkozó kérdéseket. Újratölteni csak sérülésmentes palackot lehet, erre a folyamat során külön fel is hívja a figyelmet az automata.

Egy palack az első töltéssel 599 forintba kerül, a további négy töltésért alkalmanként 299 forintot kell fizetni.

A Budaörsön – az első 300 vásárló számára ingyenesen – debütáló Respray automatákat először a Rossmann néhány főváros környéki üzletében lehet majd megtalálni, később országosan is elérhetővé válhatnak.

Nyitókép: Pixabay

#Gazdaság#rossmann#automata#dezodor#dezodor-újratöltés#respray

Címlapról ajánljuk