Gazdaság

Hamarosan új benzinkúthálózatnál lehet tankolni, jön az Orlen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 1. 20:38

A lengyel cég összesen 143 magyar töltőállomást üzemeltet majd, 79 Lukoil-kút már az övék, és 2024 közepéig fokozatos átvesznek még 64 Mol-kutat is.

Piacra lépett Magyarországon az Orlen-csoport, összesen 143 hazai töltőállomást vesz át, közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A lépésre azt követően került sor, hogy véglegesítették a Grupa Lotos csoport akvizíciójával kapcsolatos intézkedéseket, valamint megállapodást kötöttek a Mol-csoporttal a töltőállomások egy részének átvételéről.

A tájékoztatás szerint 79 Lukoil-kút már most az Orlen-csoport tulajdonába került, a fennmaradó 64 töltőállomást 2024 közepéig fokozatosan veszik át a magyar olajipari cégtől.

2023 márciusáig várhatóan le is zajlik az arculatváltás a Lukoil-kutakon, ahol az új sasfejes logó lesz majd látható:

Hamarosan új benzinkúthálózatnál lehet tankolni, jön az Orlen
Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Az Orlen-csoport Szlovákiában is terjeszkedik: ott 39 töltőállomást vesznek át a Mol-csoporttól, így a vállalat összesen 91 töltőállomást fog üzemeltetni.

A Mol-tranzakció lezárását követően az Orlen-csoport összesen több mint 660 töltőállomást üzemeltet majd a térségben: Csehországban 430 töltőállomással piacvezető; Szlovákiában és Magyarországon pedig a négy legnagyobb szereplő egyikévé válik majd.

Az Orlen összesen közel 3000 töltőállomást üzemeltet és hat európai országban van jelen: Lengyelországban, Németországban, Csehországban, Litvániában, Szlovákiában és immár Magyarországon is.

A Mol szerdán közölte, hogy sikeresen lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotos-szal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt meg 610 millió dollárért.

Nyitókép: STR/NurPhoto via Getty Images

#Gazdaság#benzinkút#lengyel#orlen

Címlapról ajánljuk