Gazdaság

Újabb történelmi mélypontra küldte a dollár a forintot

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 26. 8:23

Hétfő reggel pár óra alatt zuhant rekordmélyre a magyar valuta az amerikaival szemben. Az euró és a svájci frank is pofozgatja a forintot.

Jelentősen gyengült a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek estihez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben, írja az MTI.

A dollárral szemben nagyot gyengült a forint jegyzése: hétfőn reggel hét órakor egy dollár 422,28 forinton állt, míg péntek este 418,83 forinton. A dollárt hétfő hajnalban 423,21 forinton is jegyezték, ami új forintárfolyam-mélypont. (A forint múlt hét pénteken is történelmi mélypontra gyengült a dollárhoz képest: volt hogy 420 forintnál is magasabb áron jegyezték az amerikai fizetőeszközt.)

Hogy milyen hatása lehet a gyenge forintnak? A dráguló dollár dráguló üzemanyagot jelent, amit a vállalkozások közvetlenül is megéreznek majd, mint arról az RTL Híradója is beszámolt: 


Az euró jegyzése hétfő reggel 406,75 forintra ment fel a péntek esti 406,50 forintról. A svájci frankot pedig 428,78 forinton jegyezték hétfő reggel hét órakor, szemben a péntek esti 426,93 forinttal.

Az egy héttel korábbihoz képest hétfő reggeli jegyzésén a forint 0,5 százalékkal áll gyengébben az euróval, 4,5 százalékkal gyengébben a dollárral, és 2,4 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. A forint szeptemberi teljesítménye eddig 1,5 százalékos gyengülés az euró, 5,9 százalékos gyengülés a dollár és 5,2 százalékos gyengülés a svájci frank ellenében.

Nyitókép: RTL Híradó

#Gazdaság#devizapiac#forintgyengülés#dollár#euró#svájci frank

Címlapról ajánljuk