Gazdaság

Évi 1,3 milliárd forintot ad a Fradinak az MVM

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 8. 17:44

A húszezres népligeti kézicsarnok 2023. február 14-ig egészen biztosan az MVM Dome nevet viseli.

Az MVM Zrt. egy 2022. február 14-én hatályba lépett egyéves szponzorációs szerződés keretében 3,4 millió eurót fizet az MVM DOME elnevezésért cserébe, írja a 444 a K-Monitor Facebook-bejegyzése alapján.

A K-Monitor az MVM honlapján 2022 márciusában közzétett dokumentumra hivatkozva azt közölte, hogy a monopolhelyzetű magyar állami energetikai cégcsoport ezzel az 1,3 milliárd forintos szponzorációval segíti a FTC-t az új sportcsarnok ez évi finanszírozásában.

A húszezer néző befogadására alkalmas MVM Dome kézilabdacsarnokot a Market Zrt. építette, 116 milliárd forintba került, 2021 decemberében adták át. Az épület vagyonkezelője 2022. február 15-től a Ferencvárosi Torna Club, az üzemeltetését a Sportfive MPA Kft. végzi.

Az MVM honlapján található adatközlés szerint 2023. február 14-ig tart az MVM DOME névadó szponzoráció. A szerződést ezután vagy meghosszabítják, vagy más névadó szponzort keresnek a csarnoknak.

Mint arra a K-Monitor felhívja a figyelmet, az állami közműcég úgy költ milliárdokat költ szponzorációra és kommunikációra, hogy közben folyamatos költségvetési kisegítésre szorul a rezsicsökkentés miatt. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Gazdaság#mvm#mvm dome#ftc#szponzor

Címlapról ajánljuk