Gazdaság

A szegedi tram-trainnek és az atlétikai stadionnak is újabb milliárdokat ítélt oda a kormány

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 16. 10:38

A gazdasági válság küszöbén összesen 11,6 milliárddal nő a kormánynak fontos presztízsberuházások költsége.

Összesen 11,6 milliárd forinttal nő két magyarországi beruházás költsége, szúrta ki a 444 a péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyben a hódmezővásárhelyi tram-train projekt és a Nemzeti Atlétikai Központ drágulását.

Lázár János nevéhez köthető Szeged–Hódmezővásárhely vasúti infrastruktúra-fejlesztési projekt árfolyamváltozásra hivatkozva 3,6 milliárd forinttal drágul, ennyivel növeli a kormány a még mindig csak próbaüzemben járó villamosvonatok beszerzésére szánt összeget.

A kormány 8 milliárd forinttal növelte az Nemzeti Atlétikai Központ felépítésére szánt összeget is, derül ki az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározatból.

Ezzel a 2023. évi atlétikai világbajnokságra épülő stadion és a hozzá kapcsolódó gyalogos és kerékpáros híd, illetve egyéb létesítmények, infrastruktúra és környezetrendezés költsége jelenleg kis híján 212 milliárd forint.

A kormány a héten szigorította a katatörvényt és visszavágta a rezsicsökkentést, mely intézkedések százezreknek jelentenek komoly megszorítást.


Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Gazdaság#stadionépítés#tram-train#magyar kormány#költségvetés#átcsoportosítás#gazdasági válság

Címlapról ajánljuk