Gazdaság

Nagy bajban a német sörgyárak

Dévai LászlóDévai László

2022. május 18. 18:53

Katasztrófa közeleg.

Több német sörfőzde is jelenette: az emelkedő termelési költségek és a teherautó-sofőrök hiánya miatt egyáltalán nem biztos, hogy elegendő sörösüveg lesz a piacon ahhoz, hogy minden gyártó a megszokott mennyiségben tudjon palackozni – írja a német Bild alapján a BBC.

A helyzet rendkívül feszült

– mondta Holger Eichele, a Német Sörgyártók Szövetségének elnöke. A sörösüvegek hiánya a legjobb a kis- és közepes méretű főzdéknek fog fájni a legjobban – mondta a lapnek egy iparági szakértő.

A sörfőzdéknek tavalyi árhoz képest 80 százalékkal kell többek fizetnük egy üvegért, ezért sok gyártó kénytelen árat emelni, ami viszont kifejezetten nem tesz jót az üzletnek, tekintve, hogy a magas infláció miatt az emberek most inkább spórolni akarnak az olyan élvezeti cikkeken, mint az alkohol. 

A hiány egyik oka az energiaárak emelkedése, ez okozza az üveggyártás árának emelkedését

– mondta egy üvegipari szóvivő a Bildnek.

A legoptimistább becslések szerint is akár 30 százalékkal drágulhatnak az árak nyárra, amikor az emberek a legtöbb sört szokták fogyasztani. Eichele szerint a legjobb, amit a németek tehetnek, hogy az üvegpalackokat a lehető leggyorsabban visszajuttatják a kiskereskedőknek, hogy újra fel tudják használni őket.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Gazdaság#sör#németország#nyár#sörösüveg#hiány#Bulvár

Címlapról ajánljuk