Gazdaság

Nyert egy kisebb vagyont, de nem is tudott róla

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 7. 20:33

Egy arizonai turista 229 000 dollárt nyert egy Las Vegas-i nyerőgépen, de a gép hibája miatt úgy távozott, hogy nem tudott róla. Csaknem három hétbe telt, mire a szerencsejáték-felügyelet ügynökei felkutatták és átadták nyereményét.

 

Január 8-án Robert Taylor megnyerte a jackpotot a Vegas Strip-en található Treasure Island Hotel & Casino egyik nyerőgépén. A nyerőgépen azonban meghibásodott, így sem a férfi, sem a kaszinó személyzete nem vette észre, hogy megütötte a jó ideje halmozódó, több mint 229 ezer dolláros nyereményt, közölte a nevadai szerencsejáték-felügyelet.

Mire a nyerőgép és a rendszer átfogó felülvizsgálata befejeződött, Robert Taylor már hazatért Arizonába, tudtán kívül lemondva a több mint 70 millió forintos nyereményről.

A kaszinó igazán megszenvedett a szerencsés játékos beazonosításával, írja a The Guardian. A szerencsejáték-felügyelet kiterjedt vizsgálatot indított: átnéztek több órányi biztonsági kamerás felvételt, tanúkat hallgattak ki, csekkolták az elektronikus vásárlási nyilvántartásokat, még a nevadai közlekedési hatóságoktól is kikérték a fuvarmegosztási adatokat.

A csaknem három hétig tartó nyomozás végül sikerrel járt. Taylort január 28-án értesítették, hogy szép nyeremény vár rá. A férfi hamarosan visszatér Las Vegasba, hogy átvegye a 229 368 dollárt és 52 centet.

A nevadai szerencsejáték-ipar a járvány kezdete óta talpra állt, jegyzi meg az esettel kapcsolatban a The Guardian. Egy múlt hónapban közzétett jelentésben az állami szerencsejáték-felügyelet kimutatta, hogy a kaszinók 2021-ben rekordösszegű 13,4 milliárd dollárt kerestek, szemben a 2019-es 12 milliárd dollárral, megdöntve a 2007-es, 12,8 milliárd dolláros bevételi csúcsot.

Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Gazdaság#egyesült államok#las vegas#kaszinó#jackpot#nyeremény

Címlapról ajánljuk