Fókusz

Így készül a ValóVilág12 – néhány szerencsés rajongó benézhetett a kulisszák mögé

Forgó ViktorForgó Viktor

2024. július 4. 20:30

Hatvanegy napnál és közel ezerötszáz élőben közvetített óránál tart a ValóVilág tizenkettedik szériája és azon, hogy ezt éjjel-nappal nézhessék az előfizetők, naponta közel ötven, összesen pedig több mint kétszáz ember dolgozik. Most néhány szerencsés rajongó betekintést kapott a kedvenc műsoruk mögött álló óriási munkába.

Az RTL+ előfizetői május 5-e óta a nap 24 órájában élőben figyelhetik, mi történik a villában, vagy hogy miként alakulnak a párbajok a stúdióban. Most először azonban néhány szerencsés személyesen is bekukkanthatott a valóságshow kulisszái mögé és válaszokat kaphattak kérdéseikre, kipróbálhatták magukat a műsorvezető pultjánál, és megtapasztalhatták, mit él át egy játékos, amikor bevonul egy mindent eldöntő párbajra.

Itt dobog a szív igazából, innen irányítunk mindent. Az első sorban dolgoznak a rendezők, mellettük egy-egy úgynevezett kamera shader, akik a robotkamerákat irányítják. Ők tudják beállítani az 58 kamera közül azt, amelyikből éppen a rendező dolgozni akar. És akkor a fölső két képernyőn látjátok, hogy éppen ők mit közvetítenek, tehát a két kép közül az egyik az a stream, amit láttok igazából otthon is

– magyarázta a látogatóknak a vezérlőben állva Varró Szabolcs kreatív producer, de a kisorsolt nézők láthatták a stúdió legizgalmasabb helyét, az úgynevezett „camera cross”-t is, ahol csak egy ablak, és olykor csak néhány centi választja el az operatőröket a villalakóktól. Innen rögzítik detektívüvegen keresztül a villalakók életének minden percét.

Néha ijesztő tud lenni, hogy szembenéz veled, de nem téged néz, hanem saját magát

– mondta a producer, aki az idei évad újítását, a nyereményalapot befolyásoló játékoknak otthont adó külső helyszínt is. A villatúra résztvevőinek számtalan kérdése volt, és a fenti riportból önök is megtudhatják,

  • ki az egyetlen külső személy, akivel a villalakók érintkezhetnek,
  • rendelhetnek-e ételt a villalakók,
  • és hogy kedvük lett-e a látogatóknak beköltözni a Villába.
#Fókusz#Videó#valóvilág12#stúdió#villa#valóvilla#így készül#túra#kulisszák mögött

Címlapról ajánljuk