Fókusz

Exkluzív interjú: más ember lett a börtönben Lagzi Lajcsi

Czakó JózsefCzakó József

2024. július 4. 20:07

Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi szabadult a börtönből – az áramlopás miatt elítélt sztár ugyan nyomkövetővel a lábán, de otthon töltheti le büntetése hátralévő részét. A trombitás azt mondja, más ember lett a börtönévek alatt. Lagzi Lajcsi boldogasszonypusztai otthonában, évszázados fák alatt nyilatkozott a Fókusznak.

Nem láttam a fától az erdőt, elvesztem benne és nem fontos dolgokban ragadtam le. Azt gondolom, hogy nagyon sokan vagyunk így. 

– így beszél börtönbüntetéséről Lagzi Lajcsi, akit 2015-ben vettek először őrizetbe otthonukban tartott több órás házkutatás után. A vád: a mérőórákat kikerülve vételeztek áramot, így éveken keresztül minimális összegű rezsit fizettek a boldogasszonypusztai lakóházban és egy tatai apartmanparkban. A jogerős ítéletben kiszabott három és fél éves büntetéséből 432 napot töltött a rácsok mögött. Azt mondja, másmilyen ember lett:

Nyugodtabb vagyok, mert harcoltam az igazamért, harcoltam valamiért. Az én büntetésem 10 éve kezdődött, amikor engem ezzel a dologgal megbélyegeztek. (…) Az is egy büntetés, amikor valakit megbélyegeznek.

A rácsok mögött nem volt népszerű, pedig nem sokat találkozott a többi fogvatartottal. Bár nem ismerték, mégis mindenkinek volt véleménye róla. A börtönben töltött idő alatt nem is fogadott látogatókat, gyermekeivel is csak egyszer találkozott.

Azt kértem tőlük, hogy ne látogassanak. Tudtam, hogy kellően érettek és intelligensek ahhoz, hogy tudják, ez nem azért van, mert nem akarom látni őket, hanem mert olyan lelkiállapotban voltam, hogy akkor visszazuhantam

– nyilatkozta Galambos Lajos a Fókusznak. 

Hazatérve leginkább gyermekeire volt szüksége, akikkel szabadulása óta rengeteg időt tölt együtt. Időközben nagyfia lediplomázott, kislánya pedig komoly sikereket ért el, de a zenészt nagyon bántja, hogy nem tudott részt venni lánya életének első nagy divatbemutatóján, sem első üzlete megnyitóján.

Hogy Lagzi Lajcsi mellől elillantak-e a barátok, segített-e rajta a börtönpszichológus, meddig tart még a házi őrizet, és hogy mihez kezd majd utána az életével, az kiderül a Fókusznak adott exkluzív interjúból.

#Fókusz#Videó#lagzi lajcsi#galambos lajos#áramlopás#börtönbüntetés#reintegrációs őrizet#nyomkövető#Boldogasszonypuszta#otthon#interjú#Bulvár

Címlapról ajánljuk